Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından finanse edilen 2014 yılı sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında Pelitözü Gölpark’ta egzersiz alanı açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve üyeleri ile huzurevi sakinleri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, projenin BEBKA ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde hayata geçirildiğini ifade ederken, ‘Bundan sonraki çalışmalarımızda BEBKA yine destek olmaya devam edecek’ dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, projenin 730 bin TL bütçeli olduğunu belirtirken BEBKA’dan 550 Bin TL hibe alındığını kaydetti. Proje ile birlikte Gölpark Mesire alanının engelliler ve yaşlılar tarafından rahatça ulaşılabilir hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Nalbant, şu bilgileri verdi:

“Bugün burada sosyal hayata katılımda mekansal gelişim adlı bir projenin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Bilecik Bursa Eskişehir Kalkınma Ajansı’ndan hibe karşılığı alınan sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapıdır. Mali destek programı kapsamında yapılmıştır.

Sürdürülebilir proje ortağımız da Bilecik Belediyemizdir. Burasını Bilecik Belediyesine devrettik. Bu projedeki hedef kitlemiz dezavantajlı gruplarımız olan yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız. Projenin iki önemli amacı var. Birinci önemli amacı; Gölpark Mesire alanının engelliler ve yaşlılar tarafından rahatça ulaşılabilir hale gelmedi. İkinci önemli amacı da, kırsal alanda çocukların sosyal hayata eşit fırsatlarla katılmasını sağlamak.

Bu proje kapsamında neler yaptık? Birincisi, gölet mesire alanımızın kuzey yakasını, Amfi tiyatronun yan tarafını karavan alanı yaptık. Burada 12 ile 15 arasında kamp araçları konaklayabilecek. Burada işletmecilerden elektrik, su, kanalizasyon gibi hizmetleri alacak. Aynı zamanda tuvaletler, banyolar, çamaşırhanelerimiz ve yemek pişirme alanlarımız da mevcut.

Yürüyüş yollarında çalışmalar yapıldı. Oturma bankları düzenlendi. Egzersiz alanları yapıldı. Engellilerimiz ve yaşlılarımız daha rahat kullanabilsin diye ücretsiz olarak akülü ve tekerlekli sandalyeler alınarak işletmelere dağıtıldı. Güvenlik kameraları yapıldı. Arkasından 30 köyümüzde 30 ayrı çocuk oyun grubu yapıldı ve çocuklarımızın hizmetine sunuldu. Proje büyüklüğümüz 730 bin TL. Kalkınma Ajansından aldığımız hibe miktarımız 550 bin TL. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Proje ortağımız Bilecik Belediyesi de burasının sürdürülebilirliğini sağlayacak. Bilecik’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Nayir ve protokol üyeleri, egzersiz alanda aletleri kullanarak, akülü tekerlekli sandalyelerde deneme sürüşü yaptı. Program, Çınar Bahçe’de huzurevi sakinleriyle birlikte iftarın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim