Korkmaz Kesik

Tüm yurtta 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanırken ilimizdeki engelli vatandaşlar soğukta sahipsiz kaldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki engelliler programına protokol üyeleri katılmazken aynı saatlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Engelliler Günü ile ilgili programı olmasından dolayı engelli vatandaşlar soğukta beklemek zorunda kaldı. Soğukta dakikalarca bekleyen engelli vatandaşlar duruma isyan ederek, kendilerine sahip çıkılmadığını söylediler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarına ilimizdeki engelli vatandaşların yaşadığı mağduriyet damga vurdu. İlimizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 10.30’da Kültür ve Kongre Merkezinde program düzenlerken Bilecik Engelsizim Derneği, 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenledi.

Programların birbirine yakın saatlerde olması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’na gelen engelli vatandaşlar önceki programın bitmesini beklemek zorunda kaldı. Dakikalarca soğukta bekleyen vatandaşlar duruma isyan etti. 10.30’da Kültür ve Kongre Merkezindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün programına katılan ve ardından Cumhuriyet Meydanı’na gelen Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş, protokol üyelerinin orada olmasından dolayı Kültür ve Kongre Merkezindeki programa katıldığını söyledi.

Kendisine protokol üyelerinin Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa da katılacağını söyledikleri iddiasında bulunan Altıntaş,  “Beni bu sabah arayarak kongre merkezinde bir program düzenleyeceklerini belirttiler. ‘Bizim programımız saat 10.30’da yapılacak siz de buyurun katılın fazla sürmeyecek en azından 11’i çeyrek geçe Cumhuriyet Meydanı’na hep birlikte döneceğiz’ dediler. Fakat orada işleri uzadı. Ben bu programı geçen sene olduğu gibi bu sene de aynı saatte yapacağımı söylemiştim. Buradaki programdan sonra gidelim oraya. Buradaki törenimizi yapıp, ihtiyaç sahibi engellimize cihazımızı verdikten sonra oraya gidelim. Valimiz ve belediye başkanımız da oraya katıldığı için mecburen ben de oraya katılmak zorunda kaldım. Onların programı devam ederken ben yarıda çıktım. Aslında protokolün önce buraya gelip daha sonra oradaki programa geçmesi gerekiyordu. Ama onların hepsi oraya toplandılar. Ben de onların yanına 5-10 dakikalığına da olsa katılmak zorunda kaldım. Beni sabah telefonla arayarak çağırdılar. Biz sonra hep birlikte geleceğiz o yüzden buradaki arkadaşları da bekletmiş olduk. İlk önce bize değer vermeleri gerekiyor” dedi.

Soğukta bir süre bekleyen engelli vatandaşların bazıları Cumhuriyet Meydanı’nda ayrılırken Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve dernek üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Bilecik Engelsizim Derneği Başkanı Halit Altıntaş’ın günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından engelli bir vatandaşa taşınabilir solunum cihazı yardımı yapılması ile program sona erdi. 


Editör: TE Bilişim