Bilecik’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü töreni gerçekleşti. Gerçekleşen törene Engelsizim Yaşam Derneği Başkanı Halit Altıntaş, siyasi parti temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle dernek adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda dernek başkanı Halit Altıntaş konuşma yaptı. 3 Aralık’ın önemine değinen Altıntaş, “Derneğinimizin kuruluş amacı bütün engelli kardeşlerimize yardım etmektir ve bizde elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.

“Sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü?”

Gözlerinizin görmediğini, doğadaki bin bir rengi keşfedemediğinizi; ya da yürüyemediğinizi, gönlünüzce koşamadığımzı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi, tek başına yemek yiyemediğinizi, güzel şarkıları dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü?

Bugün gündeme gelen engelliler işte her gün böyle yaşıyorlar...

Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin , umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor.

“Acıyarak değil tanımak amacıyla yaklaşın”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, özürlülere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor.

Sonuç olarak 3 Aralık Engelliler Günü konusunda şunu söylemek istiyorum,  siz engelli olmayan kişilere düşen görevler var; Engellilerle yan yana geldiğinizde onlan anlamaya çaba gösterin, acıyarak değil tanımak amacıyla onlara yaklaşın. Belki onlar konuşmakta çekingen olabilirler, siz ilk adımı atarak bu paylaşımı kolaylaştırın. Şunu unutmayın, onlar sizin gibi bir insan. Sadece bazı organlarını tam kullanamıyorlar.

Toplumumuzu ancak çok çalışarak, tüketici olmaktan üretici konuma geçerek daha ileriye götürebiliriz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Her sene olduğu gibi bu sene de bizi yanı bıraktılar”

Diğer yandan Altıntaş, yetkililerin  böyle bir  günde derneğe destek çıkmamasına sitem etti. Altıntaş; “Dünya 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla bir tören düzenlemek istemiştim.  Her sene olduğu gibi bu senede töreni yapmak için gerekli yerlere müracaatlarımı gerçekleştirdim; kürsümüz gelecekti, İstiklal Marşımız okunacaktı, beni yine hayal kırıklığına uğrattılar, her sene olduğu gibi bu sene de bizi yalnız bıraktılar.

“Belediye Başkanlarımızın ve Sayın Valimizin destek çıkmalarını istiyorum”

Aslında benim amacım Bilecik’te ki bütün engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek,  hayatlarını kolaylaştırmak.  Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum  fakat ne yazık ki ben en çok Belediye Başkanlarımızın ve Sayın Valimizin böyle bir günde destek çıkmalarını istiyorum. Bugün başka bir yerlerde kutlama yapıyorlar. Bunu kutlamanın anlamı ne? Bugün Dünya Engelliler Günü, burada  dernek başkanı bir ben varım. Burada  tören yapıp istediğimiz yerde eğlencemizi, kutlamamızı yapabilirdik. Her sene olduğu gibi yine burada yalnız bıraktılar. Çok şükür bugün hava güzeldi  her türlü imkana elverişliydi. Her sene olduğu gibi buruk bir kutlama yaptım. Siyasi parti gruplarından katılanlar oldu. Gelenlerden Allah Razı olsun.  Benim son bir ricam daha var. Ben bir buçuk senedir bir hayırseverin işyerinde dükkanında duruyordum ve oradan çıkmak zorunda kaldım. Şuan derneğim boş bir dükkanda toplu halde duruyor. Benim isteğim belediyenin bana sahip çıkması ve yer vermesi. Ben normal bir şube değilim Bilecik’i temsil ediyorum. Bana iyi bir yer verilmesi lazım. Ben bu  arkadaşlarımı orada toplayıp hizmet etmeliyim, onları topluma karıştırmalıyım, bizim amacımız bu ama ne yazık ki elimizden tutanımız yok. Bu şekilde devam ettiği takdirde benim dayanacak gücüm yok, yılbaşından sonra derneğimi kapatmayı bile düşünüyorum”  diyerek sitemini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim