3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Bilecikspor-(Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği) BİEYDER karşılaşması gerçekleşti.

Şeyh Edebali Üniversitesi kapalı spor salonunda gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, Bileciksporlu ve BİEYDER’li sporcular kıyasıya rekabete giriştiler.

“Son 10 yılda yaşadığımız gelişmeler hepimize mutluluk vermektedir”

Engelli sporcuların topun sesine duyarlı olmaları için salonda sessizlik hat safhada tutulurken, çift kale maçta heyecanlı anlar yaşandı. Çokça gol sevincinin yaşandığı maç öncesi konuşma yapan Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği(BİEYDER)Başkanı Aslıhan Volkan, “İlimizde engelli sporu ile ilgili son 10 yılda yaşadığımız gelişmeler hepimize mutluluk vermektedir. Paralimpik, engelli sporu gibi terimler insanlara oldukça yabancı iken, bugün gelinen noktada İlimizin Valisi, Rektörü Belediye Başkanı, İl Müdürlerimiz, Spor Kulüpleri, STK’lar, engelli sporuna ve sporcusuna büyük destek vermekteler.

Tüm bu destekler ve çalışmalarımızın karşılığı olarak, Bilecikspor Kulübünün verdiği özel destek ile ilimiz tarihinde ilk kez Görme Engelliler Goalball müsabakası gerçekleştirilecektir.

İlimizde Türkiye ve Dünya çapında başarılara imza atmış, atletizm, futbol, goalball, halter, okçuluk, yüzme gibi branşlarda başarılar elde etmiş veya yakın zamanda elde edecek sporcularımız bulunmaktadır.

Biz BİEYDER ailesi ve Paralimpik sporcular, ilimizde her branşta tesislere kavuşacağımız, erişilebilirlik ile ilgili sorunlar yaşamayacağımız, antrenörsüz ve kulüpsüz sporcumuzun kalmayacağı günlerin hayalini kuruyor ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.” Dedi.

“Her kesimden daha fazla görev almalarını bekliyoruz”

Vali Bilal Şentürk ise maç öncesi yaptığı konuşmada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bilecik’te il defa böyle bir etkinliğe imza atılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, “Bizim için özel olan, aileleri için özel olan yavrularımızı onları sadece aileleri ile baş başa bırakmak gibi bir durumumuz olamaz. Bilecik’in her yerinde görülür olmalılar. Bu yönü ile Bilecik’te Sivil Toplum Örgütlerimiz hakikaten bu konuda çok gayretliler. Bu yüzden tebrik ediyoruz onları.Bundan sonrada tek bir dernekle bu işler yürümez.Her kesimden daha fazla görev almalarını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Bilecikspor Başkanı Aydın Avcı ise Dünya Engelliler Günü kapsamında bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde olmanın önemine değinirken, “Hepimiz birer engelli adayıyız” dediği konuşmada, “Bilecikspor’u sadece bir haftada sahada 90 dakika görmeyeceksiniz. Kalan zamanda da Bilecikspor’u her daim her alanda göreceksiniz. Bunun bir örneği olarak bugünkü organizasyon da paydaş olmak son derece gururlu ve mutluyuz. Bir bir şeyin bilincindeyiz. Hepimiz birer engelli adayıyız.”dedi.

Editör: TE Bilişim