10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” münasebeti ile Bilecik Özel Eğitim Okulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’ı makamında ziyaret eden ‘Gönül Polisleri’ bu özel günde Müdür Namal’ın makam koltuğuna oturmanın heyecanını yaşadı. Müdür Namal, öğrenciler ile tek tek ilgilenirken onlarla polis teşkilatı hakkında güzel sohbetler gerçekleştirdi. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışma yürüten kamera odasını ziyaret eden özel öğrenciler, burada telsizden güvenlik birimlerine anons geçerek talimatlar verdiler.

İl Emniyet Müdürlüğü ziyareti sonrası Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Trafik Şube Müdürlüğü’ne geçen Özel Eğitim Okulu öğrencileri, Emniyet personeli tarafından toplumsal olaylarda kullanılan TOMA’dan(Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) su sıkma işlemi gerçekleştirirken, binanın çevresinde sirenler eşliğinde Çevik Kuvvet ekibinin yardımı ile motosikletle tur attılar.

“Öğrencilerimizin durumunu aslında bir haftaya kısıtlamamak gerekiyor”

Bilecik Özel Eğitim Okulu Müdürü İbrahim Aydoğar, burada haftanın önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, özel öğrencilerin durumunun bir hafta gibi kısıtlı bir zamana sığdırmamak gerektiğinin altını çizerek şunları ifade etti:

“10-16 Mayıs Özel gereksinimler münasebeti ile Emniyet Müdürlüğü'nden kıymetli müdürlerimiz sağ olsunlar bizleri ağırladılar. Öğrencilerimizi öncelikle İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ertuğrul Namal'ı makamında ziyaret etti. Akabinde telsiz ve kamera odasını gezdiler. Telsizden birimlere talimatlar verdiler. Şimdide panzer, toma, trafik araçları ile geziyorlar. Öğrencilerimizin durumunu aslında bir haftaya kısıtlamamak gerekiyor. Fakat buda onlar için ayrıca bir farkındalık oluşturuyor. Bu vesile ile Emniyet Teşkilatımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim