Vezirhan Beldesi’nde bulunan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camisi’nin çevre tanzimi için Eski Eserleri Koruma Kurulu Kararı nihayet çıkarken, Belediye Başkanı Hüseyin Ocak durumun memnuniyet verici olduğunu aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından çıkan karar ilişkin sosyal medyadan açıklamada bulunan Başkan Ocak, “Ecdat yadigarı Köprülü Mehmet Paşa Camisinin genel çevre tanzimi ile ilgili yıllardır beklenen Eski Eserleri Koruma Kurulu Kararı çıkarılmıştır. Çok yakında Vezirhan Belediyesi tarafından projemize başlanacaktır.

Şehrimizin iftiharı tarihi eserlerimiz hak ettiği değere ve görüntüye kavuşacaktır.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı şu şekilde oldu:

“Bilecik İli, Merkez İlçe, Vezirhan Beldesi’nde ve tapunun 377 ada. I parselinde kayıtlı, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazda yer alan tescilli Köprülü Mehmet Paşa Camii’ne ilişkin hazırlanan Vaziyet Mevcut ve Vaziyet öneri Planlarının iletildiği Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün 07.06.2021 tarih ve 72148 sayılı yazısı. Kurul Müdürlüğü uzmanlarının 24.06.2021 tarih ve 808771 sayılı yerinde inceleme raporu. Kurul Müdürlüğü uzmanlarının 24.06.2021 tarih ve 808775 sayılı dosya inceleme raporu okundu, dosyası, vaziyet planlan ve fotoğrafları incelendi, yapılan görüşmeler sonunda; Bilecik İli, Merkez ilçe, Vezirhan Beldesi’nde ve tapunun 377 ada, 1 parselinde kayıtlı, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korama Kurulu’nun 27.05.1991 tarih ve 1775 sayılı Karan ile tescil edilen. Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin Korama Grubunun l(Bir) Grup olarak belirlenmesine, tescil fişinin Vakıflar Bölge Müdürlüğünce incelenerek Kurulumuza iletilmesine, I (Bir) Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescilli Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı ile Camisinin Korunma Alanının Kararının eki paftada belirtildiği şekli ile güncellenmesine. Camiye yönelik hazırlanan Vaziyet Planlarının uygun olduğuna, uygulamaların denetim sorumlusu mimar ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü uzmanlarınca denetlenmesine; uygulama sonrasına yönelik denetleme sorumlusu mimar ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan bilgi, belge ve fotoğrafların Kurulumuza iletilmesine karar verildi.”

Editör: TE Bilişim