Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ''En Güzel Bahçe ve En Güzel Balkon” yarışması ile şehrimizin en güzel bahçe  ve balkonlarını seçiliyor.

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, sloganı da olan “Hep Birlikte Daha İyiye, Daha Güzele” anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan yarışma ile Bilecik’in doğal ve yeşil görüntüsü sergilenecek.

Tatlı bir rekabet ortamı yaratılarak kalite ve çeşitlilik bakımından daha zengin bahçe ve balkonların oluşturulmasının amaçlandığı yarışma ile vatandaşlar, çevre bilincinin arttırılması noktasında, Bilecik Belediyesi'ne de katkı sağlamış olacaklar.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

4-) YARIŞMA KATEGORİLERİ
4.1-) “En Güzel Bahçe”
Bu kategoride İlimiz merkezi sınırları içerisinde yer alan, sahipleri veya yönetim tarafından yarışmaya başvurulan bahçeler değerlendirilmeye alınacaktır.
4.2-) “En Güzel Balkon”
Bu kategoride İlimiz merkezi sınırları içerisinde yer alan, sahipleri tarafından yarışmaya başvurulan balkonlar değerlendirilmeye alınacaktır.

5-) YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI
5.1-) Yarışma, Bilecik Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde yaşayan herkesin katılımına açıktır.
5.2)  Bilecik Belediyesi’nin hiçbir personeli ve Belediye Meclis Üyeleri yarışmaya katılamaz ve yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemez.
5.3-) Yarışmaya, profesyonel olarak peyzaj mimarlığı hizmeti sunan kişi veya firmalar katılamaz, yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemezler.

5.4-) Yarışmacılar, Bilecik Belediyesi’nin işbu şartname başta olmak üzere belirlediği tüm şartları kabul etmiş ve onaylamış sayılırlar.
5.5-) Yarışma ile ilgili olarak katılımcıların bahçe ve balkonlarının kendileri veya ilgili belediye personeli tarafından çekilmiş fotoğraflarının ve video görüntülerinin hakları Bilecik Belediyesi’ne aittir. Fotoğraflar ve video görüntüleri belediyenin yayınlarında, reklam materyallerinde süresiz ve sınırsız olarak kullanılabilir. Yarışmanın ödül törenine ait fotoğraf ve görüntüler de belediyemiz tarafından aynı şekilde kullanılabilir.
5.6-) Yarışmaya başvurulan tüm kategorilerdeki mekânların sahipleri, başvuru tarihinde belediyemize sunulan fotoğraflardaki mekânlarının şekillerini, yarışma sonucunun açıklanacağı tarihe kadar aynı şekilde muhafaza etmekle yükümlüdürler. Balkon ve bahçelerde yapay bitkiler ile yapılan süsleme ve düzenlemeler dikkate alınmayacaktır.

5.7-) Yarışmada değerlendirme, iki aşamada olacaktır. Birinci aşamada, yarışmacıların gönderdikleri fotoğraflardan bir ön eleme yapılacaktır. İkinci aşamada ise ön elemeden geçen başvurular seçici kurul tarafından adrese gidilerek değerlendirilecektir. Değerlendirme ve eleme kıstasları seçici kurul heyeti tarafından belirlenecektir. Bu madde hususları katılım durumuna göre yeniden düzenlenebilir.
5.8-) Belediyemiz, meydana gelebilecek değişiklikler sebebiyle yarışma takvimini değiştirme hakkına sahiptir. Ayrıca yarışmaya yeterli sayıda katılım sağlanmadığı takdirde (İlk etapta beklenen müracaat sayısı “50” dir. İdare bu sayıyı değiştirme hakkına sahiptir.) yarışma iptal edilebilir.

6-) YARIŞMAYA BAŞVURU ŞEKİLLERİ VE ESASLARI

6.1-) Yarışmacılar, Bilecik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne şahsen başvurarak ya da www.bilecik.bel.tr adresli web sitesindeki ilgili bölümden başvurarak yarışmaya katılabilirler.

6.2-) “ Bilecik Belediyesi En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması Katılım Formu” yarışmaya katılabilmek için eksiksiz ve doğru doldurulması esas olan formdur ve tüm yarışmacılar bu formu doldurmak zorundadırlar. Formda verilen bilgilerin eksik veya hatalı olması durumunda yarışmacılar değerlendirmeye
alınmayacaklardır.

6.3-) Şahsen başvurularda, CD-DVD aracılığıyla ulaştırılan ya da baskısı yapılmış şekilde sunulan fotoğraflar esas alınacaktır. USB bellek olarak adlandırılan cihaz ve benzeri cihazlar yoluyla yapılan şahsen başvurular kabul edilmeyecektir.

6.4-) Şahsen başvurularda veya web sitesi üzerinden yapılan başvurularda belediyemiz sunulacak olan fotoğraflar, yüksek çözünürlüklü olmalıdır. Başvurunun kabul edilmesi için gerekli en az çözünürlük 1024 x 768 pikseldir.

6.5-) Yarışmacılar tarafından belediyemize en az 5 adet fotoğraf teslim edilmelidir. Teslim edilen fotoğraflar, bahçe ve balkonların farklı açılarından çekilmiş, mekânların bütününü net bir şekilde gösteren fotoğraflar olmalıdır.
6.6-) Bilecik Belediyesi yetkilileri başvuru sürecinde veya değerlendirme – sonuçlandırma süreçlerinde gerekli gördüğü takdirde yarışmacılara ait ilgili mekânların fotoğraf ve görüntülerini kendileri çekme yoluna gidebilirler.

6.7-)Bir katılımcı konutunun ancak bir balkonu veya bahçesi için yarışmaya katılabilir. “En güzel bahçe” kategorisinde site adına katılacak yöneticilerin dışında, site sakinlerinin “En güzel balkon” kategorilerinde yarışmaya katılmalarının önü açıktır.

7-) YARIŞMA TAKVİMİ

7.1-) Son Başvuru Tarihi:
Yarışmacılar, 4 Temmuz 2014- Cuma Günü Saat:17.30’a kadar Bilecik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne şahsen, ya da www.bilecik.bel.tr adresli web sitesinin ilgili bölümünden başvurabilirler. Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.
7.2-) Eleme ve Değerlendirme Süreci:
Son Başvuru Tarihi olan 04.07.2014 tarihi ile 15.07.2014 tarihleri arası eleme ve değerlendirme süreci olarak adlandırılır. Bu tarihler arasında “Seçici Kurul” tarafından başvurular değerlendirilerek kategorilere göre dereceye giren başvurular belirlenir.
8- ) SEÇİCİ KURUL

8.1-) Yarışmanın seçici kurulu;

.- Selçuk YİĞİT – Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür V. / Peyzaj Mimarı

.- Neslişah KARABIYIK – Ziraat Mühendisi

.- Gürkan AKYURT – Çevre Mühendisi

.- Aylin IŞIK – Ziraat Mühendisi

.- Nur İŞLER – Ziraat Mühendisi
Bu kurul yarışmanın değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması ile ilgili tek yetkili kuruldur.

9-) ÖDÜLLER VE ÖDÜL TÖRENİ
9.1-) Yarışmada her iki kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecektir.

ÖDÜLLER:

 En Güzel Bahçe:
1.Bahçeye: 1 Adet Çim Biçme Makinası
2.Bahçeye: 1 Adet Piknik Masası

3.Bahçeye: 1 Adet Bank

 

En Güzel Balkon:
1.Balkona: 1 Adet Dekoratif Balkon Masa Seti
2.Balkona: 1 Adet Balkon Salıncağı

3.Balkona: 1 Adet Barbekü Seti


9.2-) YARIŞMANIN TARİHLERİ:

-  Yarışma Başvuru Tarihi : 06.06.2014 - 04.07.2014          
-  Değerlendirme Süreci   : 04.07.2014 - 15.07.2014    
-  Ödül Töreni                   : Katılımcılara ayrıca belirtilecektir.

10-) İLETİŞİM BİLGİLERİ
BAŞVURU YERİ: BİLECİK BELEDİYESİ  PARK VE BAHÇELER  MÜDÜRLÜĞÜ
TELEFON NUMARASI: 0228 2121088 DÂHİLİ: 151
WEB SİTESİ:  www.bilecik.bel.tr

Editör: TE Bilişim