7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, dün kalabalık bir partili grubu eşliğinde Bilecik Adliyesi’ne giderek mazbatasını aldı. Tüzün burada yaptığı konuşmada, daha önce belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve önceki dönem milletvekilliği için de mazbata aldığını ancak en fiyakalı ve yakışıklı mazbatanın bu seferki olduğunu söyledi. Adliye çıkışında kendini bekleyen kalabalığa da seslenen Tüzün, bu başarıda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti ve önümüzdeki dönem yerel seçimlerinde Bilecik’teki tüm ilçelerde belediyeleri almak için çalışacaklarını ifade etti.

Aktepe: “Mazbatayı layık olduğu şekilde veriyoruz”

Yaşar Tüzün’e milletvekilliği mazbatası, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Aktepe tarafından verildi. Burada kısa bir konuşma yapan Aktepe, mazbatayı yalnızca bir kağıt olarak vermemek için “layık olduğu şekilde” çerçevelettiklerini belirtti. Seçimlerle ilgili de konuşan Aktepe; “Seçimler Bilecik'te hiçbir sorun olmadan sonuçlandı. Çok net bir farkla itiraz denemesine mahal vermeden, hiçbir sıkıntı çekmeden kesinleşmesini de sağladık” dedi ve seçilen milletvekillerine başarılar diledi.

“En fiyakalı, en yakışıklı mazbata”

Coşkulu alkışlar eşliğinde mazbatasını alan Yaşar Tüzün, 29 Mart’ta CHP önseçimi sonrası Çağatay Karaahmet ile birlikte 2 mazbata aldıklarını ve bugün bir mazbata daha aldıklarını söyledi ve “İnşallah önümüzdeki seçim sürecinde 2 mazbata alacağız” dedi. Tüzün konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu salonda belediye başkanı mazbatası aldım. Belediye meclis üyesi mazbatası aldım. Milletvekili mazbatası aldım. Bugün bir kez daha onur ve iftiharla bu mazbatayı alıyorum. Bu seçim kampanyası döneminde, il seçim kurulumuza, ilçe seçim kurulumuza, adliye çalışanlarımıza, seçim kurulu çalışanlarımıza gerçekten ilimizde olabilecek en güzel çalışmayı başarıyla tamamlamış biri olarak huzurunuzda bütün seçim kurulu ve adliye çalışanlarına teşekkür ederim. Bugüne kadar bu tür mazbatalar almıştım ama en fiyakalısı en yakışıklı bugün oldu. İnşallah bu mazbata iktidar partisi mazbatası olur. Ve bu en değerli en güzel mazbatayı ömrümün sonuna kadar ailemle birlikte, çocuklarımla birlikte ve kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyle birlikte iftiharla, onurla taşıyacağım.”

İl Başkanı Çetinkaya’dan rozet jesti

Konuşma sonrası, CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya tarafından Tüzün’ün CHP rozeti çıkarıldı ve yerine Türkiye Büyük Millet Meclisi rozeti takıldı. Çetinkaya, seçimler öncesi Tüzün’e bu sözü verdiğini ve Yaşar Tüzün’e “herkesin milletvekili” olarak TBMM rozetini takmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. 

“Bu mazbata, iktidar mazbatasıdır”

Tüzün mazbatasını alması sonrası Adliye önünde bekleyen partililere de seslendi. Hafif yağmur altında bekleyen kalabalığa “Yağmurun bereketini getirdik” diyen Tüzün şöyle konuştu:

“Yaklaşık 80 gündür birlikte olduk. İnandık. Ele ele, kol kola, omuz omuza çalışma gerçekleştirdik. Sonuç itibarıyla amacımız neydi? Mazbatayı almaktı, milletvekili olmaktı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar olmak üzere yola çıktık ve ilk basamağı bugün gerçekleştiriyoruz. Mazbatamızı teslim aldık. Mazbatamız bütün Bilecik’e ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayırlı uğurlu olsun. Bu mazbatayı iktidar mazbatası olarak görüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi inşallah önümüzdeki en kısa sürede iktidar partisi olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise başbakan olarak hizmet eder diyorum. Bundan sonraki yerel seçimlerde ilimizin tüm belediyelerinin Cumhuriyet Halk Partili olacağına inanıyorum. Bugüne kadarki tüm emeklerimizden dolayı eşim, ailem ve örgütüm adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin, hepinizden Allah razı olsun diyor, saygılar sunuyorum.”

 

Editör: TE Bilişim