Av. Çağatay Karaahmet’in milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından CHP İl Başkanı görevine seçilen ve geçtiğimiz günlerde başkanlığı parti MYK Toplantısında onaylanan Şinasi Çetinkaya, ilk basın toplantısını düzenledi. Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Çetinkaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Tüm partililere bir ağabey kadar yakın olduğunu belirten yeni İl Başkanı, konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Basın Mensupları Değerli Partililerim;

Ben Şinasi Çetinkaya. Gölpazarı Kurşunlu Köyü 1940 doğumluyum. Askerlik sonrası Bilecik Orman İşletme Müdürlüğünde göreve başladım. 1986’da emekli oldum. Emekliliğimden sonra Erbay Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurarak şirket yönetim kurulu başkanlığını yürüttüm. Bu vasıtayla memleketim olan Bilecik’e hizmet ettim.


Bunun yanı sıra ilimizde bulunan pek çok sivil toplum örgütü ve derneklerde görev alarak da ilime olan sevgi ve hizmetlerimi devam ettirmeye çalıştım. Aynı zamanda emekli olur olmaz Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Örgütü’ne üye oldum. O günden bugüne yaklaşık 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. CHP üyeliğim sırasında; ilçe delegeliği, il delegeliği, il yönetim kurulu üyeliği, gibi partinin her kademesinde görev yaptım.

En son il sekreterliği görevini sürdürmekte iken, 25.12.2014 tarihinde milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden İl Başkanı Ali Çağatay Karaahmet’ten boşalan İl Başkanlığına yönetim kurulu arkadaşlarım arasında yaptığımız görüşme sonucunda, tüzüğümüz gereği yapmış olduğumuz tercih ile il yönetim kurulu arkadaşlarım beni il başkanlığına önerdiler.

Buradan bu teveccühü gösteren seçilmiş CHP Bilecik İl Yönetim Kurulu arkadaşlarıma ve tüm Bilecik İl Örgütüme şükranlarımı sunuyorum. İl yönetimimizin ve örgütümüzün bu önerisi ile Genel Merkezimiz 21.01.2015 tarihli yapılan MYK toplantısında örgütümüzün önerisini dikkate alarak CHP Bilecik il başkanlığımı ilan etmiştir.


Çok değer verdiğim sevgili basın mensupları ve partili arkadaşlarım;

Seçim sürecine girdiğimiz şu dönemde en çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizdir. Bunun bilincindeyim. Birlik ve beraberlik içerisinde tek hedefimiz olan, Atatürk’ün partisi ve devlet kuran bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bilecik’te ve Türkiye’de iktidar olması için bundan böyle çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dürüstlüğünü, ilkesel bütünlüğünü, halkçı yanını ve tüm halkımızı kucaklayan duruşunu Bilecik’te de sürdüreceğiz. Tıpkı bizden öncekilerin yaptığı gibi. Ve inanıyorum ki CHP’yi iktidar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız. Omuz omuza, kol kola sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Sevgili partililerim hepinize bir ağabey kadar yakınım. Bu yolda yıllardır hizmet ve emek vermiş bir kişiyim partimizin kapısı her zaman olduğu gibi tüm Bilecik halkına açık olup mücadelemizde hepinizin desteğine ihtiyacımız olacaktır. Bütün Bileciklileri ve bütün parti üyelerimi bir ağabey sıcaklığıyla, coşkuyla, mücadele aşkıyla kucaklıyorum.

Genel merkezin belirleyeceği seçim takvimi sürecinde çıkacak milletvekili aday adaylarına şimdiden başarılar dilerim. Amacımız iktidar olmak. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Rabbim yardımcımız olsun. Hepinize saygılar sunarım.”


Toplantıya; CHP eski İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Çağatay Karaahmet, Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İl Genel Meclis üyeleri Turgay Yılmaz ve Hikmet Turan ile partililer katıldı. Geçen hafta parti içerisinde yapılan başkanlık oylamasında Şinasi Çetinkaya’nın rakibi olan ve 7’ye 11 kaybeden Erdoğan Tan’ın, birlik vurgusu yapılan basın toplantısında Çetinkaya’nın yanında bulunması ise dikkatlerden kaçmadı.


Editör: TE Bilişim