Korkmaz Kesik

Bilecik Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya konulan “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında dereceye giren üç ortaokul öğrencisine hediye verildi. İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşen ödül törenine İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından “Kitap Okuma Yarışması” ile çocukların kitaba olan ilgilerinin ve kitap okuma alışkanlıklarının arttırılması, kitap okuyarak gelecekte yaratıcı, üretici, çok yönlü düşünebilen ve bilimsel problem çözme gücü yüksek, etkili iletişim kurabilen, kendisi ve çevresiyle barış içinde yaşayabilen bir neslin yetişmesinin sağlanması amaçlandığı belirtildi.


Ödül töreni açılışında konuşan Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve destek Programı(ÇOGEP)'n kapsamında hazırlanan “Bilinçli Çocuk Güvenli Gençlik” projesiyle çocuk/genç ve ailelere yönelik toplam 12 ayrı faaliyet uygulamaya konulmuş ve başarı ile tamamlanmıştır. 2015 yılı için yeni proje çalışmamız devam etmektedir.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve destek Programı(ÇOGEP)” kapsamında hazırlanan “Bilinçli Çocuk Güvenli Gençlik” projesiyle çocuk/genç ve ailelere yönelik toplam 12 ayrı faaliyet uygulamaya konulmuş ve başarı ile tamamlanmıştır.Bu faaliyetler arasında yer alan “Kitap Okuma Yarışması” ile çocuklarımızın kitaba olan ilgilerinin ve kitap okuma alışkanlıklarının arttırılması, kitap okuyarak gelecekte yaratıcı, üretici, çok yönlü düşünebilen ve bilimsel problem çözme gücü yüksek, etkili iletişim kurabilen, kendisi ve çevresiyle barış içinde yaşayabilen bir neslin yetişmesinin sağlanması amaçlanmıştır.


1 Haziran-31 Kasım 2014 tarihleri arasında 6 ay süresince uygulanan “Kitap Okuma Yarışması” Proje ortağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm ortaokullarda eğitim gören gönüllü katılımcı öğrencilerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı İl Halk Kütüphanesinde projeye katılarak almış oldukları kitapları okumuşlardır. Okudukları kitapların özetini çıkararak İl Halk Kütüphanesine teslim etmişlerdir. İl Halk Kütüphanesi başvuru, uygulama ve sonuç aşamasında birebir görev alarak projemize destek sağlamışlardır.

Okumak bizim hem inancımızda, hem tarihimizde, hem de kültürümüzde vardır. O zaman bizlere düşen görev bu alışkanlığı teşvik etmek, yeniden insanımızı okuyan bireyler haline getirmektir. İl Merkezinde bulunan tüm ortaokul öğrencilerine yönelik olarak altı ay boyunca kayıtlı olarak en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.”


Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında 105 kitap okuyarak 1.’liği elde eden Edebali Ortaokulu öğrencisi Ahmet Enes Özen’e hediyesini verdi.  57 kitap okuyarak 2. olan; Edebali Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Can Turan’ın hediyesini İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ALTINKAYNAK verirken 36 kitap okuyarak 3. olan; Malhun Hatun Ortaokulu öğrencisi Egemen Kabadayı’nın hediyesini İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin TOPSOY verdi.

Editör: TE Bilişim