Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonlarının el altından bazı basın kuruluşlarına sızdırıldığını iki ay önce “Emniyetteki Köstebek Kim?” başlıklı haberimizle gündeme getirmiştik. Dönemin Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru’nun “bütün basın kuruluşlarına eşit davranılacak” şeklindeki emrine rağmen gizli operasyonların yer ve saatlerini sızdıran kişinin ortaya çıkarılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı öğrenildi.

Üst üste yaşanan bilgi sızdırma olayının ardından gazetemiz Yarın, Değişim Gazetesi, DHA ve AA muhabirleri ortak şikayet dilekçesi hazırlamış ve durumu Bilecik Valiliği, Bilecik Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilmişti. Şikayet ve yapılan haberimiz üzerine başlatılan soruşturmada, Bilecik Emniyet Müdürlüğünden bir Müdür Yardımcısının görevlendirildiği öğrenildi. Bu kapsamda operasyonlarda görev alan bazı personelin ve şikayette buluna basın mensuplarının ifadelerine başvurulacağı gelen bilgiler arasında.

Bu gelişmenin ardından Bilecik medyası ve kamuoyu, ‘amirinin kesin emri olmasına rağmen’ operasyon bilgileri ve görüntülerini sızdıran Emniyet mensubu yada mensuplarının ortaya çıkıp çıkmayacağını merak ediyor.

Editör: TE Bilişim