Eren Dumlupınar

İl Emniyet Müdürlüğü'nce Kasım ayında gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklama yapıldı.

İlimizde suç işlenmesinin önüne geçilebilmesi amacıyla yapılan denetim ve kontrolleri aylık olarak kamuoyu ile paylaşan İl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Son bir aylık çalışmalar ile ilgili olarak açıklama yapan yetkililer, UYAP sisteminde yapılan kontroller neticesinde toplamda 56 kişiyi yakalarken, trafik kontrollerinde 4434 sürücüye 968.443TL cezai işlem uygulandığını belirttiler.

ASAYİŞ EKİPLERİNDEN ARDI ARDINA BAŞARILI OPERASYONLAR

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kurum içerisinde en aktif birimlerin başında geliyor.

Son bir aylık sürede Asayiş Müdürü Seyhan Yıldırım öncülüğünden başarılı operasyonlara imza atan asayiş ekipleri, ilimizde 4 ayrı evden gerçekleştirilen hırsızlık olayını aydınlatarak suçluların cezaevine gönderilmesini sağladılar.

 Ekipler ayrıca açıktan hırsızlık olayını gerçekleştirerek çok sayıda malzeme çalan 8 ayrı suçtan sabıkalı şahsı da yakalayarak adli makamlara teslim ederken, Milli Eğitim Müdürlüğü binasında meydana gelen dizüstü bilgisayar hırsızlığı olayı ile ilgili olarak ta Kurum içerisinde ve çevrede bulunan tüm güvenlik kameraları titiz bir şekilde inceleyip olayın şüphelisini yakalayarak hakkında adli işlem başlatılmasını sağladılar.

           

Asayiş ekipleri yaptıkları kontrol ve aramalarda da UYAP sisteminden kontrol yaparak 56 kişiyi yakalarken, ardı ardına gerçekleştirdikleri operasyonlar ile Bilecik halkının rahat ve huzurlu bir ortamda yaşaması için her türlü önlemi alıyorlar.

KAÇAKÇILIK ŞUBE'DEN GEÇİT YOK

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de son bir ay içerisinde başarılı operasyonlar yaparak  İl Merkezinde 3 adet sahte 100 TL, içerisinde bonzai maddesi bulunan toplam ağırlığı 2,35 gr olan 3 adet sigara, 452,33 gr kubar esrar, 6 gr bonzai maddesi, 1 adet sahte kimlik, 1 adet sahte ehliyet ve 1125 adet tarihi sikke ele geçirdiler.

Aydınlatılan 5 uyuşturucu olayında toplam 11 şüpheli şahıs ile birlikte toplamda 439,47  gram kubar esrar maddesi elegeçiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilimizde her türlü kaçakçılık ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden Kasım ayında yapılan operasyonlar, denetim ve kontroller ile ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/11/2014 ile 30/11/2014 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

A) Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

2493 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 35, diğer illerden değişik suçlardan aranan 21, şüpheli olmak üzere toplam 56 kişi yakalanmıştır.

İLİMİZDE GERÇEKLEŞEN 4 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI-1 ŞÜPHELİ YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İlimizde (Ertuğrulgazi Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi) 07.11.2014-15.11.2014 tarihleri arasında 4 ayrı evden hırsızlık olayı gerçekleşmiştir.

10.11.2014 tarihinde 155 ihbar hattına Ertuğrulgazi Mahallesinde 06… plaka sayılı gri renkte bir aracın şüphe uyandıracak şekilde sürekli dolaştığı şeklinde gelen ihbar üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bahse konu aracı takibe almıştır. Ekiplerimizi fark eden araç sürücüsü 06… plaka sayılı aracı ara sokaklara sürerek, kovalamaca yaşanmasına sebep olmuştur. Yaklaşık (3) üç saat süren takip neticesinde 06… plaka sayılı gri renkli araç İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bir ikametin önünde kapıları kilitli vaziyette, park halinde terk edilmiş durumda bulunmuştur. Aracın plakasında mühürlerin olmadığı, plaka sorgusunda Ankara İlinde ikamet eden H.A. isimli bayana ait araca kayıtlı olduğundan, bayanla yapılan telefon görüşmesinde aracının ikametinin önünde park halinde olduğunu söylemesi üzerine plakanın sahte olduğu anlaşılmıştır. Aracın şase numarasından yapılan sorguda, aracın İstanbul İlinde bulunan, Ö.H.K. isimli bir özel eğitim kurumuna ait olduğu, Jandarmada çalıntı kaydının olduğu anlaşılmıştır. Araç üzerinde yapılan parmak izi çalışmasında, iki ayrı şahsa ait parmak izine rastlanmıştır.  Parmak izleri daha önceden İlimizde gerçekleşen 13 ayrı evden hırsızlık olayının ve İlimiz Bozüyük İlçesinde 2 ve Eskişehir İlinde 1, Yalova İlinde 1 olmak üzere toplam 21 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi, 180 adet sabıka dosyası ve 14 ayrı suçtan arama kaydı bulunan F.D. (29) ve 14 adet suç kaydı bulunan G.T. (21) ‘ye ait olduğu tespit edilmiştir. Araçla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra, araç sahibi olan H.K. isimli şahsa teslim edilmiştir. Adı geçen şahısların yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca yapılan çalışmalarda; diğer İllerle ortak olarak yapılan ŞAFAK OPERASYONU kapsamında aranan şahıslardan olan, 3 adet sabıka kaydı bulunan E.S. (27) İstanbul Tuzla’da yakalanarak cezaevine gönderildi.

İLİMİZDE GERÇEKLEŞEN 1 EVDEN HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

18/11/2014 günü ilimizde meydana gelen Evden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, ikamet çevresinde bulunan kurum, iş yerleri ve MOBESE kameralı izlenilmiş, şüpheli şahsın eşkali tespit edilmiş, ikametin sahibi olan mağdur T.Ç (22) ye şüpheli eşkali gösterildiğinde, şüphelinin aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşı S.T. (43) olduğunu teşhis etmiş, 21/11/2014 günü ekiplerimizce şüpheli S.T. (43) Otogar Kavşağında yakalanmış, alınan ifadesinde " iş yerinde arkadaşı olan T.Ç (22)’ nin dolabından evinin anahtarlarını aldığını, arkadaşının Bursa iline gitmesini beklediğini daha sonra eve girdiğini, evde duvarda asılı bulunan Kuran'ı Kerim içerisinden 10.500 TL parayı ve çekmeceler içerisinde bulunan ziynet eşyalarını aldığı"  nı kabul etmiş, şüpheli şahıs çalmış olduğu ziynet eşyaları ve 4800 TL parayı yapılacak aramaya mahal kalmadan ekiplerimize teslim etmiş, gözaltına alınan şahıs 22/11/2014 günü Adli mercilere teslim edilmiştir.

İLİMİZDE GERÇEKLEŞEN AÇIKTAN HIRSIZLIK OLAYININ ŞÜPHELİSİ YAKALANARAK ADLİ MERCİLERE SEVK EDİLDİ

04.11.2014 tarihinde 23.30 sıralarında 155 İhbar hattına gelen …Pansiyonda şüpheli olabileceği değerlendirilen bir şahsın olduğu ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz bahse konu Pansiyona intikal etmiş, 8 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunan Y.Ç. (25) isimli şüpheli şahıs çalıntı olarak değerlendirilen aşağıda belirtilen malzemelerle (fotoğraflar ekte) yakalanmıştır.

         1 adet eski saplı bakır tava,

         1 adet eski bakır güğüm,

         1 adet eski bakır kazan,

         2 adet eski bakır tepsi,

         1 adet eski bakır leğen,

         3 adet eski musluk bataryası,

         13 parçadan oluşan musluk vida tarzında eski sıhhi tesisat malzemesi,

         25 adet saplı yeni vana,

         4 adet saplı yeni vana,

         1 adet yeni dirsek,

         1 adet yeni kolsuz vana,

         1 adet yeni çek valf,

         3 adet yeni kapı göbeği,

         3 adet yeni vana,

         2 adet yeni kalorifer vanası,

         66 adet yeni maşon,

         1 adet yeni vana,

         1 adet pense.

Çalıntı olduğu değerlendirilen malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli emanete alınmıştır.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HIRSIZI YAKALANARAK ADLİ MERCİLERE TESLİM EDİLDİ

14/11/2014 günü Milli Eğitim Müdürlüğü binasında meydana gelen dizüstü bilgisayar hırsızlığı olayı ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Kurum içerisinde ve çevrede bulunan tüm güvenlik kameraları titiz bir şekilde incelenerek, olayın şüphelisinin N.E. (40)  olduğu tespit edilmiş, şahsın ikametin de yapılan aramada bahse konu bilgisayar ele geçirilmiş ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir. Şüpheli N.E. (40) yakalanarak, hakkında adli işlem başlatılmıştır.

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;

1-Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 1 adet sustalı bıçak, ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

2-İnhisar İlçemizde Adli olaylarda; 1 adet kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

İl Merkezinde;

a)         3 adet sahte 100 TL

b)         İçerisinde bonzai maddesi bulunan toplam ağırlığı 2,35 gr olan 3 adet sigara

c)         452,33 gr kubar esrar,

d)        6 gr bonzai maddesi

e)         1 adet sahte kimlik, 1 adet sahte ehliyet

f)         1125 adet sikke

Bozüyük İlçemizde;

- 1 adet sahte 50 TL ele geçirilmiştir.

Gölpazarı İlçemizde;

- 6 adet sahte 100 TL ele geçirilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce görev alanımıza giren her türlü kaçakçılık olaylarına ( Uyuşturucu, Sahtecilik, Vergi kaçakçılığı, yolsuzluk, haksız kazanç vb.) karşı etkin ve kararlı mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir. 

2014 yılı Kasım ayı içerisinde ilimiz merkezinde ve ilçelerinde müşterek operasyonlar ve ele geçirilen  suç unsuru eşyalar ile ilgili istatistiki bilgiler  aşağıya çıkartılmıştır.

NARKOTİK KONULAR:

Aydınlatılan 5 uyuşturucu olayında toplam 11 şüpheli şahıs ile birlikte;

1-05/11/2014 tarihinde saat 23:00 da yapılan operasyonda 1,13 gram kubar esrar maddesi,0,24 gram bonzai,

2-15/11/2014 tarihinde saat 21:00 da yapılan operasyonda 11,73gram kubar esrar maddesi, 1,11 gram bonzai,

3-27/11/2014 tarihinde saat 17:30 da yapılan operasyonda 1 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 4-29/11/2014 tarihinde saat 19:45 de yapılan operasyonda 2,35 gram 3 adet içerisinde bonzai maddesi bulunan sigara,

5-29/11/2014 tarihinde saat 21:15 de  yapılan operasyonda  toplamda 439,47  gram kubar esrar maddesi,

MALİ KONULAR:

Aydınlatılan 4 Mali Suçlar ( tarihi eser, sahte para, sahtecilik, akaryakıt kaçakçılığı, Gümrük kaçakçılığı)  olayında toplam 3 şüpheli şahıs ve 1 firar ile birlikte;

1-10/11/2014 tarihinde saat 10:55 de KOM şube müdürlüğümüze gelen ihbarla 2 adet A225049897 seri numaralı 100 TL sahte banknot,

2-KOM şube müdürlüğümüzce tarihi eser kaçakçılığı yapan Şahı ve organizasyonların deşifresine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 14/11/2014 tarihinde saat 19:55 polisiye tedbirler marifetiyle 1125 adet tarihi eser niteliğinde Roma Dönemi 1. Yüzyıla ait olduğu değerlendirilen sikke,

3-24/11/2014 tarihinde saat 18:10 de KOM şube müdürlüğümüze gelen ihbarla 1 adet A321777356 seri numaralı 100 TL sahte banknot,

4-25/11/2014 tarihinde saat 15:55 de KOM şube müdürlüğümüze gelen ihbarla Resmi Belgede Sahtecilik-Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılığa teşebbüs suçlarından 1 kişi yakalanarak 1 adet O.A adına düzenlenmiş sürücü belgesi, 1 adet O.A. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı 1 adet O.A ve A.U adına düzenlenmiş kimlik, adres ve maaş bilgilerinin yer aldığı not kağıdı,

Ele geçirilmiş ve yakalanan şahıslar hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce gençlerimizi, vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi çağımızın tehlikesi olarak görülen uyuşturucu maddelerden korumak ve uzak tutmak amacıyla uyuşturucu madde satan, kullanan şahıslara yönelik olarak operasyonlarımız sürekli olarak sürmekte ve çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. 

Ülkemiz, tarihin ilk çağlarından günümüze kadar birçok uygarlığın beşiği olmuş ve bizleri gurur duyacağımız büyük bir kültürel mirasın sahibi yapmıştır. Kültürel kimliğimizin zenginleşmesi ve pekişmesi için bu kültürel mirası korumak, özümsemek ve gelecek kuşaklara taşımak zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu bilinçle KOM Şube Müdürlüğü görevlileri olarak Kültür ve Tabiat Varlıklarımızın tahribine veya yok olmasına seyirci kalamayacağımız gibi bu kaçakçılık ile özverili bir şekilde mücadele etme kararlılığındayız.

C) İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restaurant, 27 adet kıraathane, 7 adet kafe, 6 adet internet kafe, 5 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 10 umuma açık iş yeri denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 11 Umuma açık işyeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 5 Kıraathane, 5 Çay Salonu, 19 İçkili Yer, 1 Şehir Hamamı denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 6 Kıraathane, 2 İnternet Kafe denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 4 Çay bahçesi, 11 Kahvehane, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili lokanta denetlenmiş; Akçeşme isimli restoranda tütün mamulleri kullanılmasından 2 gerçek kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39. Maddesinden 182 TL para cezası tatbik edilmiş, işyeri hakkında İlçe Sağlık Grup Başkanlığına üst yazı ile Tütün Mamulleri Kullandırmaktan işlem yapılmak üzere bilgi verilmiştir.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 3 Umuma açık işyeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 İçkili Restoran, 1 İnternet Kafe, 2 Tekel Bayii denetlenmiş; herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Emre Aykırı Davranıştan 1, Sarhoşluktan 20, Gürültüden 2, Tütün Mam. Tüketilmesinden 14 olmak üzere toplam 37 kişiye 3.367,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca;

İnhisar İlçesinde 5729 sayılı ses ve gaz fişeği atan silahlar hakkındaki kanuna muhalefetten 2 kişiye 1.518,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

E) Trafik Denetimlerinde;

1.         Alkollü araç kullanan 40 sürücüye,

2.         Hız ihlali yapan 3063 sürücüye,

3.         Emniyet Kemeri takmayan 0 sürücüye,

4.         Kırmızı ışık ihlali yapan 12 sürücüye,

5.         Kasksız motosiklet kullanan 9 sürücüye,

6.         Park yasağı bulunan alanlara park eden 436 sürücüye,

7.         Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 266 sürücüye,

8.         Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 20 sürücüye,

9.         Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 51 sürücüye,

10.       Araç sigortasını yaptırmayan 143 sürücüye,

11.       Diğer kural ihlalleri için 394 sürücüye,

Toplam 4434 sürücüye 968.443TL cezai işlem uygulanmıştır

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir."

                                                                                  

Editör: TE Bilişim