Cafer Elmas

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar Bilecik Emniyet Müdürlüğü’nün yanısıra İlçe Emniyet Müdürlüklerini zor durumda bıraktı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sivil ve kurumlarda başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik'te en çok yara alan kurum Bilecik Emniyeti oldu. Bilecik merkez ve ilçelerde görevli müdür, amir ve memur olmak üzere 27 personel meslekten ihraç edilirken, 32 müdür,amir  ve polis memuru da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Bunların yanı sıra 30’a yakın polis memurunun da şark görevi olarak sınır illere tayin oldukları öğrenildi.

MEVCUT PERSONEL GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Yaklaşık 100 personelini kaybeden Emniyet ardı ardına gerçekleştirilen operasyonlarda personel açısından zor günler yaşıyor. Her ne kadar Bilecik'e yeni polis memurlarının tayin olması beklense de bunun zaman alacağı söyleniyor.

Mevcut personel gece gündüz demeden İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal öncülüğünde bizzat KOM ve terörle mücadele birimlerine diğer ekiplerden de yapılan takviyeler ile gerçekleştirilen FETÖ soruşturması kapsamında şuana kadar tutuklanan yaklaşık 60  kişinin gözaltı sonrası ev ve işyeri aramaları uzun süreli gözaltı sorgularının ardından Adliye’ye sevkedilmesini sağladı. Sorgularının ardından serbest kalan yaklaşık 10 kişinin ise sorgusunu gerçekleştiren mevcut az sayıdaki personelin üstün gayreti ile devam eden operasyonlar kapsamında son olarak gözaltına alınan 32 polis memuru  ifadeleri alınması için Adliye’ye sevkedildi.

YENİ GÖZALTILAR BAŞLAYABİLİR

Gözaltındaki polis memurlarının Adliye’ye sevk edilmesinin tamamlanmasının ardından yeni bir FETÖ operasyonu dalgasının  yapılacağı ve yeni gözaltıların yapılabileceği iddia edilirken, Emniyet Müdürlüğü elindeki mevcut personel ile bu süreci en iyi şekilde yürütmeye çalışıyor.

Editör: TE Bilişim