İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernekte Başkan İlhami Çınar ve 
muhtarlarla biraraya gelen Özüdoğru, burada muhtarların taleplerini dinledi ve değerlendirmelerde bulundu.

Muhtarlar Özüdoğru’ya her Pazartesi dernekte toplandıklarını ve kendi aralarında mahalleler hakkında bilgi verdiklerini söylediler.

Köy Muhtarları köylerine kamera konulması talebinde bulundular. Özüdoğru buna ilişkin olarak, “köylere kamera konulması gerekli fakat bunun alt yapısının hazırlanması gereklidir. İlk olarak mahalle ve köylerin yeteri derecede ışıklandırılması, kamuya açık yerlerin karanlık olmaması gereklidir. Ancak bundan sonra kamera sistemi uygulanabilecektir’ dedi.

Muhtarlar, Emniyet Müdürü Özüdoğru’ya radarlar hakkında denetimin çok sıkı olduğunu bununda halkı rahatsız ettiğini söylediler.

Bu konu hakkında Özüdoğru, trafik kuralları çerçevesinde hız kurallarının istatistiklere göre değerlendirildiğini ve Bilecik için bu uygulamanın da normal olduğunu söyledi.

Yayalarında trafik kurallarına uyması gerektiğini ve bu şekilde sorunlarında en az seviyeye ineceğini söyleyen Özüdoğru, ilimizde üst geçitlerin kullanılmadığını, ne yazık ki bu alışkanlığın olmadığını ve ayrıca vatandaşların yayalara ayrılmış kısımları kesinlikle kullanmasını ve yayaların yeterince bilinçlendirilmesini, bunun içinde okullar açılınca öğrenciler için trafikte kullanılan simülasyon aracını getireceklerini ve bunu da uygulamaya koyacaklarını söyledi.

İstasyon Mahallesi’ndeki bölünmüş yol hakkında da tek çözümün üst geçit veya alt geçit olduğunu söyleyen Özüdoğru, okul giriş ve çıkış saatlerinde orada polisin de görev yapabileceğini de vurguladı.
Editör: TE Bilişim