Trafik Tescil’in plaka basım evrağını hiçe sayan trafik ekipleri, plakasız yakaladıkları araç sürücüsüne 1.858 TL para cezası yazarak aracı trafikten men edip yediemin otoparkına çektirdi.

İddialara göre, Ayhan Nar adındaki vatandaş 11 EE 227 plakalı aracını fenni muayeneye götürdü. TÜVTÜRK yetkilileri ise aracın plakasındaki delikler yüzünden  fenni muayeneden geçemeyeceği ve plakanın değiştirilmesini söyledi.

Ayhan Nar da aracını alarak Bölge Trafikteki Trafik Tescil bürosuna gitti. Burada, aracının plakasının delikli olduğu için fenni muayeneden geçmediğini, yeni plaka  takılması için ne yapması gerektiğini sordu. Görevli  polis memuru ise aracın plakasını söküp getirmesini istedi. Ayhan Nar da aracın plakasını sökerek polis memuruna teslim etti.

Görevli polis memuru, Ayhan Nar'a Şoförler Cemiyeti’nden yeni plaka takılması için evrak düzenledi ve sürücü Ayhan Nar'a verdi. Ayhan Nar, Trafik Tescil Müdürlüğü’nden çıktı ve Şoförler Cemiyeti’ne yeni plaka basımı için yola çıktı. Ne var ki İl Özel İdaresi  kavşağı önündeki trafik  polisleri tarafından durduruldu. Kendisine plakasız araca binmenin yasak olduğunun söylenmesi ve evraklarının istenmesi üzerine Ayhan Nar, kendisine Trafik Tescil  Bürosu tarafından verilen evrakı gösterdi ve  Trafik Tescil’den çıktıklarını, Şoförler Cemiyeti’ne yeni plaka takmaya gittiklerini söyledi.

Çevirme yapan Polis memuru ise Trafik Tescil tarafından verilen belgenin kendilerini bağlamadığını, belgenin geçersiz olduğunu söyledi ve evrakları alarak sürücüye plakasız araç sürmekten 1.858 TL para cezası yazdı. Araç ise trafikten men edildi ve yediemin otoparkına çektirildi.

Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz

Bu durum karşısında Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birim olan Trafik Tescil Bürosu’nun verdiği evrakı  hiçe sayan trafik polislerinin kestiği ceza ve aracının trafikten men edildiği için mağdur olduğunu belirten Ayhan Nar, “Polis tarafından verilen evrakın geçersiz olduğu bana söylenseydi ben de plakasız araçla yola çıkmazdım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ayhan Nar, Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak cezaya itiraz etti. Mahkemeden ne gibi bir sonuç çıkacağı bilinmez ama bu durum kamuoyunda “Emniyet kendi evrakını resmi olarak kabul etmiyor mu? Bu duruma düşen vatandaşlar ne yapacak?” sorularını gündeme getirdi. Madem evrak geçersizdi sürücü neden uyarılmadı ve o evrak verildi. Vatandaşlar, Emniyet’in yetkili birimlerinden bu konu hakkında açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilişim