İlimize 10 yıl hizmet eden emektar Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, yeni görev yeri olan Bursa’ya gitmek üzere Bilecik’ten ayrılıyor. Bursa Keles Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olan Doyuk, görevini il müdürlüğünde sürdürecek. İlimizden ayrılmadan önce dostlarıyla vedalaşan Doyuk, gazetemizi de ziyaret etti. Ziyaretinde, Bilecik’te bulunduğu süre boyunca kendisine ve kurumuna gösterdiğimiz ilgi için teşekkür eden Doyuk, gazetemizin sahibi Mehmet Özgür’e Türk Bayraklı teşekkür plaketi hediye etti.

Doyuk veda ziyaretinde, 10 yıllık görevi boyunca yaptığı hizmetleri derlediği bir açıklamada bulundu. Birlikte çalıştığı tüm personele, sporcularına ve kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür eden emektar İl Müdürü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"En iyi ve en doğru yatırım insana yapılandır ilkesiyle Spor İl Müdürü ve personellerimiz olarak vatandaşlarımızın, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam için spora teşvik edilmesi ve alt yapıların oluşturulması sporun bir yaşam tarzı haline getirmelerinin sağlanması aynı zamanda kötü alışkanlıklardan ve şiddetten uzak iyi insan ve iyi sporcu olmalarını sağlamak, doğru, dürüst ve çalışkan olmak misyonumuz, vizyonumuz ve ilkelerimiz arasındadır. Buradan hareketle hiç ara vermeden çalışmalarımız sürdürerek olumlu sonuçlara ulaştığımızı şu verilerimizle ifade etmek isterim.

Göreve başladığımız2005 Yılı Ekim ayı itibariyle toplam personel sayımız 29 iken, o tarihlerde hiçbir hizmet alımı da yapılmamıştır. Şuan 51 personelimiz bulunmakta 61 kişilik hizmet alımı gerçekleştirerek iş istihdamı sağladık toplam çalışanımız 112 olmuştur. Tesislerimizin artması yapılan hizmetlerin genişlemesi sporcu sayılarımızın artması çalışmalarımızın bir ürünüdür.

•          2005 yılında Lisanslı Sporcu sayımız 3000’lerde iken

•          2014 yılında lisanslı Sporcu sayımız 12000’lere kadar ulaşmıştır.

Yaz Spor Okullarındaki sporcu sayılan her geçen yıl artarak 500’lerden 4200’lere kadar ulaşmıştır. Milli sporcu ve Türkiye derecesi olan sporcu sayımız 34’ü bulmuştur. Bu veriler illerin nüfus oranlamalarına göre sıralandığında Spor İl Müdürlüğü olarak başarı grafiğimizin üst seviyelerde olduğu görülmektedir.

Bu başarıya gelecek yıllarda Halter, Güreş, Judo ve Yüzme sporcularımızın da katılacağına inanıyorum. Çünkü çalışanlarıma, antrenörlerime ve sporcularıma güveniyorum.

İlimizdeki amatör spor kulüplerimize farklı dönemlerde malzeme yardımlarının yapıldığı, bunun yanı sıra maddi destek olarak da 148.500,00.-TL para yardımı yapılmıştır.

Tesislerimiz olarak bir hayli genişledik, bakım onarımlarıyla yenilenen tesislerimizden 5 Sentetik Saha, Cirit Sahası, Atış Poligonu, 2000 kişilik Spor Salonu, 500 kişilik Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Osmanlı Mimari tarzında iki katlı çok amaçlı Gençlik Merkezi binası ve Bozüyük ilçemize yapılacak olan 1500 kişilik spor salonu ilimize kazandırılmıştır. Merkez İstasyon Sahası, Gölpazarı ve Yenipazar sahalarının sentetik olması için yazışmalarımız yapılmış olup sıraya alınmıştır. Maddi değer olarak ilimize 24 Milyon TL’lik bir yatırım harcamaları gerçekleştirilmiştir. Birlikte çalıştığımız emek sarf eden tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Kurumca bize yardımcı olan herkese, engel tanımayan engelli kardeşlerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize ve olmazsa olmaz ailelerimize de teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Biz 5’den 75’e herkese kapımızı açık tuttuk büyük bir spor ailesi olduk, Spor, coşku, dostluk, kardeşlik ve sağlıktır dedik, öyleyse;

“Sağlığınız ve geleceğiniz için spor yapın, spor yaptırın, genç ve dinç kalın.” Hoşçakalın."

Lütfi DOYUK Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü


Editör: TE Bilişim