Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı il genel meclisi toplantı salonunda yapıldı. Meclis gündeminde, 237 sayılı taşıt kanununun 13’üncü maddesine istinaden ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılamayan ve kullanılması ekonomik olmayan, belediyeye ait araçların hurdaya ayrılması hususu görüşüldü.

Ellerinde 10 adet aracın biriktiğini söyleyen Başkan Yağcı, belediye envanterine kayıtlı ve ekonomik ömrünü doldurmuş, kullanılamayan, 1 adet 1984 Fiat kamyon,

1 adet 1996 model Lada Niva cip, 1 adet 1984 model Fiat damperli kamyon, 1 adet paletli kepçe, 1 adet 1987 model Leyland kamyonet, 2 adet 1983/84 model Mercedes otobüs, 1978 model Catterpillar paletli kepçe, 1986 model JCB 430 dozer, 1 adet 1984 model Renault Broadway otomobil ve 1 adet 1976 model Ford kamyon (arozöz) bulunduğunu belirtti. Oluşturulan araç muayene ve kontrol komisyonu söz konusu araçların hurdaya ayrılması gerektiği konusunda araç kontrol ve muayene raporu düzenleyerek onayladığı belirtildi.

Yağcı bu araçların trafiğe çıkma durumlarının olmadığını, alan kişinin ya hurda metal olarak alacağını ya da tavuk kümesi gibi değerlendireceğini söyledi. Yağcı, araçların prosedür gereği makine kimya Enstitüsü’ne teklif edileceğini, kurum tarafından ihtiyaç görülmeyen araçların açık ihale usulüyle satılacağını söyledi.  Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Şükürler olsun 10 aracı hurdaya çıkarabiliyoruz. Şu anda Bilecik Belediyesi’nin, makine parkı daha fazla aracı almıyor. Hepsini sil baştan yeniledik. Sadece yükleyicimiz kaldı, inşallah yakın zamanda yeni bir yükleyici daha alacağız. Belki 2 tane ekskavatör daha gelecek. Aldığımız araçlarla verimlilik noktasında 2006 ‘da aldığımız kamyonlar şuanda ömrünü tamamlıyor. 7 yıldan fazla, özellikle iş makinelerini tutmamak lazım. Bu sene amortisman giderimiz fazlalaştı. Önümüzdeki yıllarda bu alınanların da yenilenmesi lazım” şeklinde konuştu.

Marka ve modellerini okunan araçların hurdaya ayrılması hususu Belediye Meclis Üyeleri’nin oylarına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim