Hükümetin açıklamış olduğu emekli maaşlarına gelen zam oranları emekli vatandaşları tatmin etmedi. Bilecik’teki emekli vatandaşlar başta TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon verilerini gerçekçi bulmazken, bazıları, “Yüzde 25 zamla bizi kandırıyorlar” dedi, bazıları ise, “emekliye tutup yüzde 20 yüzde 25 zam veriyorsan bu komikten de öte bir şey” şeklinde yorumda bulundu.

“BİZİ KANDIRIYORLAR”

Alışveriş yapmaktan geldiğini söyleyen emekli vatandaş Hüseyin Esentürk, “TÜİK bizi kandırıyor. TÜİK’in kandırmasına göre verilen zamlar, piyasaya çıkıp bir baksınlar bakalım. Ben şimdi alışveriş yaptım enflasyon yüzde 100’e yakın. Bu nasıl oluyor? Yüzde 25 zamla bizi kandırıyorlar.” İfadelerinde bulundu.

“BU KOMİKTEN DE ÖTE BİR ŞEY”

Maş zamlarına ilişkin, Hiç kimseyi tatmin etmedi” diyen  Müjdat Örs ise şöyle konuştu:

Türkiye’de hiçbir emekliyi tatmin ettiğini düşünmüyorum. Hiç kimseyi tatmin etmedi. Keşke bize zam vermeselerdi de ortalığa yapılan zamları yapmasalardı, ona bile razıydık biz. Çünkü her şeye yüzde yüz elli zam gelirken emekliye tutup yüzde 20 yüzde 25 zam veriyorsan bu komikten de öte bir şey.

“FASA FİSO”

Mehmet Çetin isimli emekli vatandaş, “Emekli maaşının 3 bin olması 5 bin olması ya da onun yüzde bilmem kaç vermesinin hiçbir anlamı yok. Güven yoksa, adalet yoksa, hukuk yoksa gerisi zaten fasa fiso.”

“GÜNDE DOLAR YÜZDE 10 OYNUYOR”

“Hala çekeceklerimiz var demektir” yorumunda bulunan  Birkan Köylü isimli emekli vatandaş, “Günde Dolar yüzde 10 oynuyor. Yani böyle bir ortamda güven olabilir mi? Yada biz bu hükümete güvenebilir miyiz? Yada bu yaşama güvenebilir miyiz? Yani hala çekeceklerimiz var demektir.” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSE İÇİN YETERLİ DEĞİL”

Hasan Güleç isimli vatandaş şöyle konuştu:

Yeterli değil yani, bizim için değil hiç kimse için  yeterli değil. Biz yine kendimiz ortalardayız. Daha aşağıda olanların durumları daha da   sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Bide bu yapılan zamlar, fırsatçıların yaptığı zamlardan bahsetmiyorum. Devletin yaptığı; benzine şuna buna yapılan zamlar. Zaten yapılan bu zammı aldı götürdü.  Yaptıkları bu zamda enflasyonun altında kaldı zaten. TÜİK’in açıkladığı  resmi enflasyon ki, daha yüksek olduğunu düşünüyorum, altında kaldı. Yani ben yeterli olduğunu düşünmüyorum.

“BÖYLE GELMEDİ, BÖYLE GİTMEYECEK”

“Bunun devamı farklı olacak” yorumunda bulunan Mümin Tufan ise şunları dile getirdi:

Biz kesinlikle tatmin değiliz. Bu böyle gelmedi, böyle gitmeyecek bunun devamı farklı olacak.

Fikret Turan ise, “Şu anda zaten emekli zammı çok az bir miktarda. Emeklilerin daha da kötüye gittiğini ileriki günlerde daha gideceğini göreceğiz. Bunun için bu verilen zammın  çok az olduğunu ve bunun  vatandaşı biraz daha aşağıya bastırdığını düşünüyorum.” dedi.

“SARIMSAĞA GÖRE Mİ ALDILAR, MAYDANOZA GÖRE Mİ ALDILAR”

“Marketlerdeki çalışanlar etiket değiştirmeye yetiştiremiyorlar” vurgusunu yapan  Erhan Toka isimli emekli vatandaş ise sitemini şu şekilde belirtti:

“Şimdi bir defa TÜİK’in rakamlarının ne kadar gerçekçi olduğunu sorgulamak lazım önce.  Aldıkları enflasyon rakamlarını neye göre aldılar. Sarımsağa göre mi aldılar, maydanoza göre mi aldılar ona bakmak lazım. Tabi ki tatmin etmedi. Tabi benim şahsımla ilgili bir şey değil bu. Her gün sokaklardayız, sahadayız; marketlerdeki çalışanlar etiket değiştirmeye yetiştiremiyorlar. Benim memnun olmadığım gibi kimse de memnun değil tabi ki de. Bir defa saçmalık Asgari Ücret’i açıklıyorsun  ‘4 bin 250 TL’ diye en düşük emekli maaşını 2 bin küsur liraya çekiyorsun. Eşyanın tabiatına aykırı bu, matematiğe aykırı, insan hakların aykırı, adalete aykırı.”

Editör: TE Bilişim