Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, MHP İlçe Kongresinde, emekli özel harekat polisi Mehmet Karuk İlçe Başkanı seçildi. Kongreye MHP milletvekili Bahattin Şeker’in katılmaması ve çiçek dahi göndermemesi, rahatsızlığının yanında partililere kırgın olduğu iddialarını gündeme getirirken, önceki gün “MHP’de DP’lileri tasfiye hareketi mi başladı”  haberimizi doğrular nitelikte oldu.

Belediye düğün salonundaki kongreye, MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Yılmaz, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Bilecik Merkez İlçe Başkanı Nazmi Erdem, Bilecik İl Genel Meclisi ve Bozüyük Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmas, divanın oluşturulmasının ardından faliyet ve mali raporlar oylanarak ibra edildi.


Burada konuşan İlçe Başkanı ve başkan adayı Mustafa Çetintaş, kongrenin sonucu ne olursa olsun camia olarak birlik, beraberlik ve bütünlük içinde olunduğunu göstereceğini söyledi. Kongrenin, yapılan hatalardan ders çıkartmak, yanlışları düzeltmek ve eksikleri gidermek için bir fırsat olduğunu dile getiren Çetintaş, şöyle konuştu:

“Partimizin mensupları, yaşananları değerlendirecek, geleceğe yönelik kararlar alacak ve teşkilatımız içerisindeki istişarenin kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Bizler birbirinin dertleri ile dertlenen, birbirinin sevincini paylaşan büyük bir aileyiz. Yarınlara doğru bu büyük aile daha da kuvvetli bir şekilde yürüyecektir. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi bu günlere kolay gelmemiştir. Bu hareket baş verip, baş eğmeyenlerin hareketidir. Bu hareket inanç, ülkü ve kardeşlikle yoğurulmuş, kurşunlara hedef olmuş, ihtilallerde mağdur olmuş, zindanlardan, sahpalardan, işkencelerden geçmiş büyük bir harekettir. Bu hareket, milli şuur ve iman kalesidir. Bu hareket, Türk milletinin vicdanıdır. Elbetteki sorunlarımız vardır, elbetteki kişilerin yanlışları olur. Biz bu düşünceler içerisindeyiz. Şahsım, bu değerlendirmeleri yaparken her dava arkadaşıma karşı da vicdanen sorumluyum. Burada belirtmek isterim ki, yerel seçimleri kaybetsek de, Bozüyük Milleyetçi Hareketin kalesidir ve Bozüyük’te üç hilal yeniden hak ettiği yerlere yükselecektir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu yüzden ‘Herşeyi ben bilirim, herşeyi ben yaparım’ demek, camiamız içerisindeki birlik ve bütünlüğe zarar verir. Maalesef böyle insanlar camiamıza yeteri kadar zarar verdiler. Üstelik bu insanlar, hareketimize emeği geçen, mütevazi, edepli ve herkes tarafından saygı uyandıran kendi öz insanlarımıza da zarar vermeye çalıştılar. Şahsıma yönelik söylenen sözler de oldu. Bunlar arasında eleştiri olarak söylenenler başımın tacıdır, ancak hakarete varan sözler sarf edenleri Allah’a havale ediyorum. O yüzden hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Bir sorun varsa hepimizin sorunudur. Bu kongreden beklentim, Bozüyük’te ülkücülerin kardeşlik hukukunun filizlenmesidir.”


Başkan adayı Mehmet Karuk, kongrelerin dosta güven, rakip partilere de endişe verilen demokratik platformlar olduğunu belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşımanın yolu, her kongrede yeni küskünler yaratmak değildir. İçinde bulunduğumuz kongreleri daha anlamlı kılmanın yolu, her bir kongremizi iktidar yolunda bir sıçrama taşı haline getirmektir” dedi.

‘Bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı sağlayacağız’ diyen Karuk, şunları söyledi:

“Milliyetçi hareketin Bozüyük’te görünen yüzü olarak sesimizin duyulması, teşkilatımız dışındaki insanların bizi tanıması ve doğru anlaması adına çalışmalar yapacağız. Ayrıca başta siyasete kadının katılımının özendirilmesi olmak üzere toplumsal çeşitliliği teşkilat bünyesine adaptasyonu için çalışmalar yaparak seçmen kitlesinin yarısından fazlasına tekabül eden kadınlarımızı ve gençlerimizi hak ettiği temsil seviyesine ulaştırmak için yapısal değişikliklere gitmeliyiz. MHP Bozüyük İlçe Başkanlığı olarak bu günden sonra hem sivil toplum kuruluşları ile olan münasebetleri, hem bürokrasi ve iş dünyası ile olan ilişkileri açısından çok ciddi bir saygınlığa erişmiş, söyleminin ve eyleminin karşılığı hiç olmadığı kadar güçlü bir hale getireceğiz. Hal böyle olunca kendi içimize dönmekten çok dışarıda Milliyetçi Hareketin ne olduğunu ve ne olmadığını anlatmaya kilitleneceğiz. Bu sebeple de bizi bize anlatmak değil, bizi dışarıda anlatmak önceliğimiz olacaktır. Eğer bu görev bize verilirse yapacaklarımız tüm Türkiye’ye öncü ve ölçü olacaktır. Bozüyük’te üç hilali egemen kılmak için geleceğimizi gündüzümüze katacak Türk töresi ve İslam ahlakıyla yürüdüğümüz yolu dokuz ışığımız aydınlatacaktır. Demokratik ortamda bir yarış olan bu kongrede kaybeden olmayacağı gibi bizi bizden ayıran, parçalar kopartan değil, çoğaltan, güçlendiren bir yapıya vesile olacaktır. Yeter ki, nereden gelip nereye gittiğimizi unutmayalım ve yeter ki bu camiaya almaya gelenlerle, katmaya gelenleri ayırt edebilelim. Sizden Bozüyük’te üç hilali dalgalandırmak için onay ve fırsat istiyorum.”


Konuşmaların ardında yapılan seçimde, 318 delegeden 174’ünün oyunu alan Karuk İlçe Başkanı seçilirken, Çetintaş da 135 oy aldı, 9 oy geçersiz sayıldı.

Karuk’un yönetim kurulu listesinde Seyfullah Yazıcı, Ali Rıza Konak, Selim Yağcı, Kadir Uluçay, Nihal Göçerler, Ender Çakır, Karani Çetin, Sevgi Gülcemal, Recep Tepe, Mehmet Güney, Seda Gün, ertuğrul Sezer, Osman Köse, Mustafa Kayacık, Turcan Hoşoğlu, Ender Bektaş, Ahmet Özden ve Cemalettin Yıldırım yer aldı.



Cafer Elmas

 

Editör: TE Bilişim