Korkmaz Kesik 

Şeyh Edebali Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan, duygu dolu veda konuşması yaptı. 8 yıllık görevinin sonuna gelen Rektör Özcan, yaptığı konuşmada önemli dersler verirken emanetlerini açıkladı. Hiçbir öğrencinin parasızlıktan okulu bırakmamasını isteyen Özcan, aksi durumda ruhunun rencide olacağını belirtti. Konuşma esnasında duygulanan ve gözleri dolan Rektör Özcan, konuşmasının ardından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Şeyh Edebali Üniversitesi 2015-2016 yılı akademik yıl açılış töreni gerçekleşti. Üniversitenin Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2 Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, protokol üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Öğrenciler adına Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencisi İstar Abdikadar, konuşma gerçekleştirdi. Öğretim görevlileri adına ise Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Cengiz Toklu konuşma yaptı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü olarak son törenine katılan Rektör Prof Dr. Azmi Özcan, veda konuşması gerçekleştirdi. Üniversitenin kurulmasında ve gelişmesinden büyük emekleri olan Özcan, duygu dolu konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. ‘Huzur adası’ olarak nitelediği üniversiteyi bu zamana kadar siyasi tartışmalardan ve çıkarlardan uzak tuttuğunu belirterek bundan sonra da üniversiteye siyasetin ve çıkarların girmemesi yönünde uyarılarda bulundu. Bilecik halkına emanetler bıraktığını söyleyen Özcan, emanetlerinin ilk sırasında, ‘Maddi sebepten dolayı hiçbir öğrenci okulu bırakmasın’ dedi ve aksi taktirde ruhunun rencide olacağını belirtti. Rektör Özcan, konuşmasının gözleri dolu bir şekilde bitirirken salondakiler ayağa kalkarak dakikalarca Özcan’ı alkışladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı konuşmada öğrencilere ve ailelerine seslendi. Öğrencilerin Bilecik’te emniyette olduğunu söyleyen Nayir, Rektör Özcan’a da Bilecik’e ve üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti. 

Editör: TE Bilişim