Bilecik Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında;  Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın halk arasında Elmas Büfeler olarak geçen ve yaklaşık 1 buçuk yıl önce yıkılan alanın yap sat modeli ile satılması için meclis üyelerinden yetki istemesi, tartışmalara yol açtı.

Bilecik’in en önemli bölgelerinden olan Seven Çarşısı ve Elmas Büfeler bölgesi,  yerine ticari alan yapılacağı  gerekçesiyle  yaklaşık 1 buçuk yıl önce yıkılmıştı.  Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 2017  projeleri arasında yer alan  Elmas Büfe Ticaret alanı için çalışmalar, 2018 yılı sonu itibari ile halen başlanamadı ve sonunda seçimlere 5 ay kala  yap sat modeli ile yapılmasına karar verildi.


Bilecik Belediyesi’nin, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için yap-sat modelini tercih etmesi ve Başkan Nihat Can’ın bu konuda belediye meclis üyelerinden yetki istemesi CHP Meclis Üyesi Seyfi Özgen ve Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Soner Olgun’un tepkisine neden oldu.

OLGUN, “NEDEN SEÇİMLERE KISA BİR SÜRE KALA?”

Seçimlere kısa bir süre kala neden böyle bir karar alındığını soran Olgun, “Adı geçen bölge zaten 1 buçuk yıldır boş duruyor. Seçimlere çok kısa bir süre gelmişken kararı yeni seçilecek Belediye Meclis üyelerinin alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ÖZGEN, “BELEDİYEDE SATILA SATILA YER KALMADI”

Belediye mülkiyetinde olan birçok alanın satıldığını belirterek “sıra Elmas Büfelere mi geldi?” diyerek tepkisini ortaya koyan CHP Meclis Üyesi Seyfi Özgen, “Burası belediyenin mülkiyetinde kalmalı. Sizin Ertuğrulgazi Mahallesine yapmak istediğiniz park için çıkartılan kamulaştırma bedeli ile biz Elmas Büfeleri kendi imkanlarımız ile yaparız. Belediyede satıla satıla yer kalmadı. O yüzden bu yerin satılmasına da karşıyım.” Dedi.

Elmas Büfe alanının yap- sat modeli ile devredilmesi hususu; MHP’nin çekimser,  CHP’li ve bazı bağımsız meclis üyeleri red oyu kullanırken; AK Partili  ve bazı bağımsız meclis üyelerinin kabul oyu kullanmasıyla oy çokluğu ile kabul edildi. Bazı bağımsız meclis üyelerinin kabul oyu vermesi ise şaşırtıcı bulundu.

“BAŞKAN CAN, BİR AN ÖNCE BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Belediye Başkanı Nihat Can da gelen tepkiler üzerine adı geçen bölgenin zaten çeşitli gecikmelere uğradığını belirterek “Belediye olarak halka verdiğimiz sözlerden birisi de bu alan. Bunu biran önce bitirmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim