İstanbul’da trafik kazası süsü verilerek kaçırılan ve ardından Bilecik Söğüt İlçesi Kızılsaray Köyü’nde bir bağ evinin yakınında öldürüldükten sonra toprağa gömülü olarak bulunan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha You’nun (31) cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 13 sayfalık bir iddianamenin düzenlendiği öğrenildi.

Fatih'te erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan bir ithalat firmasında çalışan 31 yaşındaki Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu 2 Ekim 2019 tarihinde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Polise başvuran erkek arkadaşı ise kız arkadaşının kendisini aradığını bir kaza yaptığını, karşı tarafında kendisiyle konuşmak istediklerini söylerken telefonun kapandığını bir daha kendisinden haber alamadığını söylemişti. Lisha Yu'nun ailesi de bir süre sonra gelerek kızlarının bulunması için polisten yardım istemişti.


Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Lisha Yu'nun otomobilinin iki gün sonra Mahmutbey gişelerinden geçtiğini tespit etmişti. Polisin yaptığı inceleme sonucu Lisha Yu'nun kasten otomobiline çarpılarak durdurulduktan sonra kaçırıldığı belirlenmişti.Polis yaptığı araştırma sonucu Lisha Yu'nun kaybolmasıyla ilgili yabancı uyruklu 4 kişiyi gözaltına alınmış ve bu kişilerin ifadesi doğrultusunda yapılan aramalarda Lisha Yu'nun cesedi Söğüt’ün Kızılsaray Köyü’nde bir bağ evinin yakınında öldürüldükten sonra toprağa gömülü olarak bulunmuştu.

sabah.com.tr’de yer alan haberdeki iddianameye göre; “Yunuscan Türkistanlı'nın idaresinde olan ve içinde Hüseyin Ahmed ve Abduvahap Abdurrahman'ın da bulunduğu aracın, Çinli kadının aracına Küçükçekmece'de arkadan çarptığı, böylelikle Lisha Yu'nun aracının durmasının sağlandığı, ardından Yu'yu zorla kendi araçlarına soktuğu belirlendi. Bu arada Abdurrahman'ın Yu'nun ağzını kapattığı, Ahmed'in de Çinli kadının aracını ortadan kaldırmak için olay yerinde kaldığı anlaşıldı. Bağıran kadının ellerini arkadan bağlayan, sonra da valize koyarak bagaja sokan şüphelilerin, Doğu Türkistanlı doktor Abdulgaffar Tamuygur'un Bilecik Söğüt'teki çiftliğine gitmeye karar verdikleri belirlendi. Sabaha doğru Abdurrahman'ın Lisha Yu'yu kontrol ettiğinde nefes almadığını ve ölmüş olduğunu gördüğü tespit edildi.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Lisha Yu cinayetinin şüphelileri Abdulgaffar Tamuygur, Abduvahap Abdurrahman, Hüseyin Ahmed, Kasım Yarkenli ve Yunuscan Türkistanlı'nın 'Tasarlayarak Kasten Öldürme' ve 'Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' suçlarından cezalandırılması talep edildi. Şüpheliler İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Editör: TE Bilişim