Elektriklerin kesilmesiyle beraber elektrikli birçok alet ile beraber en sık kullanılan doğalgaz, ev telefonları ve internet de kullanılamaz duruma geliyor.

Ev ihtiyaçlarının yanında yedek güç kaynağı olmayan esnaflar da özellikle sıcak günlerde elektriğin gitmesiyle soğuk depolarda bulunması gereken yiyeceklerin bozulmasından, bilgisayarların çalışmamasından dolayı yaşanan aksaklıklardan mağdur oluyor.

21. yüzyılda telefon, internet, doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaçlarını elektrik kesintisiyle kullanmadıklarından dolayı mağdur olan vatandaşlar; mağduriyetlerinin giderilmesi için şehir elektrik şebekesine yedek bir güçlendirme kurulup kurulamayacağını merak ediyor.  Öte yandan elektriklerin kesilmesi ile kurum ve kuruluşlardan evlerde kullanılan internete kadar bütün internet hattı kesiliyor ve elektrikler gelse dahi bir süre kullanılamıyor. Sistem aksaklıkları ve bireysel erişimler noktasında büyük sıkıntı yaratan bu durum için de vatandaşlar ek bir güçlendirme için yetkililerden yardım bekliyor.

Editör: TE Bilişim