Cafer Elmas

Restorasyonu yapılan fakat bir türlü faaliyete geçirilemeyen kapalı şekilde adeta kaderine terkedilmiş, duvarları rutubet tutmuş Vezirhan’daki kervansarayı geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik.

Akıbetinin ne olacağı belli olmayan Kervansaray için gazetemize açıklamada bulunan Vali Halil İbrahim Akpınar, Vezirhan’daki Kervasaray’ın Bursa Vakıflar  Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu orayı kiralayan kişinin ciddi masraflar yaptığını fakat bir türlü faaliyete açamadığını belirterek, Valiliğin bu konuda yapabileceği bir şeyin olmadığını söyledi.

Vali Akpınar, ‘restorasyon yapılmış. Onu kiralayan şahısta ciddi masraflar yaptı açacağını söylüyordu ama bir türlü açamadı. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün takip edeceği bir iş bu Bilecik ve Valiliğimizle ilgili değil.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Bilecik’te bütün tarihi eserlerimizin restorasyonunu yaptırdı veya yaptırma aşamasında. Osmaneli’deki caminin restorasyonu, caminin karşındaki binanın restorasyonu, merkezdeki tarihi eserlerimizin restorasyonu, Şeyh Edebali Türbesi’nin restorasyon işi, Söğüt’teki tarihi eserlerin restorasyon işi bunlar hep Vakıflarca yaptırılıyor. Vakıflar, Türkiye genelinde el atılmadık tarihi eser nerede ise bırakmadı çok başarılı kuruluşlarımızdan bir tanesi’ dedi.

Editör: TE Bilişim