AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, TBMM Genel Kurulu’nda Bilecik’te devam eden ve planlanan yatırımları dile getirdi.

2018 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısı üzerinde söz alan Eldemir, 2018 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek, “Bütçede yer alan seçim bölgem Bilecik’teki yeni ve devam etmekte olan büyük yatırımlardan bahsetmek istiyorum. Son yıllarda eğitime yapılan yatırımlar ile Bilecik’imize 700’den fazla yeni derslik kazandırılmış, 2018’de Bozüyük ilçemizde yapılacak yeni Ortaokul inşaatı ile tüm ilimizde ilk ve ortaöğretimdeki öğrenciler tamamen tekli eğitime geçmiş olacaktır.

İnşaatı devam etmekte olan Bilecik Yenişehir yolumuzun yapılmasıyla tüm komşu illerimizle duble yollar il ulaşmış olacağız.

Hızlı tren ile Ankara’ya, İstanbul’a, Konya’ya gidebiliyoruz. Bursa-Bilecik hattının inşaası da devam edecek ve önümüzdeki yıllarda Bursa’ya da hızlı tren ile ulaşmış olacağız.

Gölpazarı-Yenipazar yolumuz 2018 yılında tamamlanacak.

Projesi tamamlanmış olan Bozüyük-Söğüt karayolumuzun ihalesi de 2018 yılında yapılması planlanmakta.

Bozüyük Lojistik Merkezimizin inşaatı devam edecek.

Bilecik Kapalı Spor Salonumuz tamamlanmış olup, Bozüyük Kapalı Spor Salonumuz ve Pazaryeri Gençlik Merkezimizin inşaatları yapılacak.

Devam etmekte olan 250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesi ile birlikte 250 yataklı Bozüyük devlet hastanemizin inşaatına başlanacak.

Geçmiş yıllarda 7 baraj inşaatımız tamamlanmıştır.

Şu anda Merkez Bayırköy, Merkez Elmabahçe, Gölpazarı Demirhanlar, Söğüt Çlatı, İnhisar Samrı, İnhisar Tarpak, Osmaneli Soğucapınar, Pazaryeri Dereköy, Söğüt  Savcıbey, Yenipazar Yukarıçaylı barajları olmak üzere toplam 10 adet baraj inşaatımız devam etmekte.

Bozüyük Barajı, Merkez Ayvacık Barajı, Gölpazarı Kümbet Barajı, Osmaneli Ahlan Barajı, Osmaneli Göynük Barajı ve Pazaryeri Alınca Barajı olmak üzere 7 barajımızın da planlamaları devam etmekte. Ayrıca baraj inşaatı devam eden yerlerin kapalı sulama sistemleri de yapılmaktadır.

Tabi zaman darlığı nedeniyle bütün yatırımları burada saymak mümkün değil. Bütün bu projelerin hayata geçirilmesinde Bilecik’imize desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim