Ekrem Kafadar çok katlı binaları yazdı…

İlimiz merkezinde yapımı devam eden yada bitmiş olan bazı yüksek binaların sanki izinsiz yapıldığı, bazılarının ruhsat aşamasında usulsüzlük yaşandığı, sanki birilerine çıkar sağladığı iddiaları ile ilgili söylentiler ve basında çıkan haberle bu yüksek binalar ile ilgili olumsuz yorumlar yapılmaktadır.

Ben Osmangazi İlköğretim Okulu bitişiğinde yapılan ve Osman Cevher’e ait iki adet binanın proje safhasından ruhsat alımına ve inşaatın yapım aşamalarının birebir işin içerisindeyim. Ruhsat alımında İmar Mevzuatına ve mevcut yasal durumlara göre ve hiçbir kişi veya kuruluşa çıkar sağlamadan, ayrıca hiçbir kişi veya kuruluşunda bu beklenti içerisinde olmadıklarını görerek işimizi bitirdik.

Binalara ruhsat verilmesinde her şey usulüne ve yasalara uyularak yapılmıştır.

Bizler Bilecik’in 1970’den bugüne kadar inşaat işlerinin içerisindeyiz. Bu konudaki tecrübelerimize dayanarak Bilecik’te imar alanında yapılanları ve ilimizin şehir havasına kavuşması için gösterilen çabaları görüyor ve takdir ediyoruz.

Ülke çapında yüksek binalara karşı oluşan, belki haklı tepkiler sonucunda bütün iller de kat azatlımı uygulanmasına bağlı olarak ta ilimizde kat yüksekliği 11’e düşürülmüştür.

Bugün bu hızlı yapılaşma sonucunda eskiden boş ev bulunmaz durumdan, yüksek kiralara ev kiralamaktan uzaklaşmış, konut bolluğu sayesinde insanlar daha kaliteli ve ucuz konutlarda yaşamaya başlamıştır.

Gazetelerde çıkan haberler üzerinden fısıltı gazetelerinde yapılan dedikodular bu işin içinde olan bizleri üzdüğü gibi, kamu görevlilerinin de çalışma şevklerini kırmaktadır.

Çamur at izi kalsın dedikoduları yerine gerçekten usulsüzlük bir durum var ise insanların yargı yoluna başvurmalarının daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Eğer ilimizin sorunları ile ilgilenmek istiyorsa en büyük iki sorundan bahsedeyim. Birincisi; Bilecik-Bursa yolunun en kısa zamanda bitirilip hizmete açılmasının sağlanması, ikincisi ise; ilimiz merkezindeki trafik sorununun çözülmesine kafa yorulması olmalıdır.

Saygılarımla…

Editör: TE Bilişim