PARA BİTTİ AŞK BİTTİ

Ülkemizde bir süredir ciddi bir şekilde hissedilen ekonomik kriz, uzun yıllardır çeşitli nedenlerle bitirilemeyen Yenişehir yolunu da vurdu. Ödenek olmadığı gerekçesi ile yolun yapılamadığı ortaya çıktı.

Deyim yerindeyse “para bitti, aşk bitti” dedirttirdi.

GAZETEMİZDE SORMUŞTUK

İhale sıkıntıları ve çeşitli nedenlerle yaklaşık 10 yıldır devam eden 20 kilometrelik Yenişehir yolunun yapımına bu kez de ekonomik kriz engel oldu.Yenişehir yolundaki çalışmaların çok yavaş bir şekilde ilerlemesini, “Biz yazmaktan utanıyoruz, ya siz” başlıklı yazı ile dile getirmemizin ardından yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yolun ekonomik kriz nedeniyle ödenek gelmemesinden dolayı ilerleyemediği ortaya çıktı.

“ÖDENEK GELMEDİĞİNDEN DOLAYI ÇALIŞMA YAPILAMIYOR”

Toplantıda İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yılmaz’ın yol üzerinde herhangi bir çalışma görmediklerini ve sebebini sorması üzerine yanıt veren Vali Tahir Büyükakın, “Yenişehir yolunda çalışma var. Son dönemde bir ekonomik sıkıntıdan geçiyoruz. Tasarruf tedbirleri kapsamında ödeneklerde ciddi sıkıntılar var. Onunla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün zorlukları var. Dünya kadar iş yapılmış, dünya kadar yol yapılmış burası neden bitmedi evet Yenişehir konusu ciddi bir sıkıntı. Bunu hepimiz biliyoruz ama bu densizlikten değil yersizlikten diye bir laf vardır ya, ödenek olsa neden yapılmasın, ödeneği yok.Ben en son Ulaştırma Bakanımıza kendim de söyledim konuyu, durumu da anlattım. Ulaştırma Bakanımız da notlarını aldı, Genel Müdüre talimatlarını verdi. Ödeneklerle ilgili sıkıntı ortadan kalktığında bu kentin birinci önceliği Yenişehir yolu. Bu ödenek ile ilgili sıkıntı. Bir de bu işi alan firmanın alacakları ile ilgili. Sadece Yenişehir kısmı ile ilgili  değil Türkiye genelindeki bir durum. İnşallah en kısa zamanda çözeceğiz. Bölge Müdürünün herhangi bir ihmaliyle ilgili değil ben bu konuyu bizzat takip ediyorum, birinci gündemimde.”dedi.

“SON DÖNEMDEKİ KRİZ DOLAYISIYLA KISILMA VAR”

Vatandaşların kendisine konuyla ilgili şikayetlerinin olduğunu söyleyen Yılmaz, “ödenek olmadan yol yapılacak diye söz mü verdiler. Şimdi neden olmuyor?” diye bana soruyorlar demesinin üzerine ise Vali Büyükakın, “Maksadınız siyaset yapmak ve bundan keyif almaksa konuşmaya devam edin. Ödenek gelecek denmişti ödeneklerde son dönemdeki kriz dolayısıyla kısılma var, sebebi açık. Yapılacak işe gayret ediyoruz ama ödenek gelmeyince de yapılacak birşey yok. Kolay bir zamandan geçmiyoruz. Bunu da anlayışla karşılayalım.”dedi.

Editör: TE Bilişim