Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Ekmek Komisyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda fırıncıların girdi maliyetlerinin yükselmesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin konular görüşüldü.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Uzunca bir süredir ekmek üretimi yapan firmaların Oda Başkanlığından talepleri vardı.

Geçtiğimiz zamanda girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar sebebi ile konu fırıncı üyelerimiz tarafından Odamız Başkanlığına 06.12.2021 tarihli dilekçeleri ile bildirilmişti.

İlgili Yönetmelik gereği Bozüyük TSO üyeleri tarafından üretilen ekmeğin azami fiyat tarifesi hakkında görüşlerini bildirmek üzere Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyüp Gültekin Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan Bozüyük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Kayacık’ dan oluşan heyet 13.12.2021 tarihinde saat 15:30’da Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasında toplandı.

Toplantıda fırıncıların girdi maliyetlerinin yükselmesi ve ekmek fiyatı ile ilgili fiyat değerlendirilmesinde bulunuldu.

Toplantıya Bozüyük Belediye Başkanlığı’ndan katılım sağlanmamış olup alınan karar T.C. Ticaret Bakanlığına iletilmiştir.”

Editör: TE Bilişim