Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de solunan havadaki kirlilik oranı Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) normal kabul gördüğü değerin 9 kat üzerinde çıkarken Ekim ayında Bilecik ili de kirli hava soludu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı’nın her gün yapmış olduğu ölçümlerde hava kalitesini gösteren değerler Türkiye’nin gece gündüz zehir soluduğunu ortaya koyarken Ekim ayı içerisinde Bilecik’te resmen zehir soludu.

Zehrin kuvvetinin çok şiddetli olduğu öne sürülürken, Bakanlık verilerine göre, Türkiye’de yaşayan insanları ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya bırakacak düzeye çıkan hava kirliliği ay ve ay ortaya koyulurken Ekim ayı içerinde; Ankara Sincan Çanakkale Biga’ya tehlikeli uyarısı verildi. Bunun yanı sıra gün içerisinde de Muş, Şırnak, Mardin, Elazığ, Kahramanmaraş, Iğdır, Kırıkkale, Isparta normalin iki kat üzerinde kirli hava solurken, akşam saatlerine doğru kirlilik Bilecik, Bartın, Kayseri, Erzincan, Niğde, Ordu da yüksek oranda artış gösterdi.

Editör: TE Bilişim