Alkollü araç kullanma nedeniyle ehliyetlerine el konulan vatandaşlar, 2 senelik ceza süresinin dolmasına rağmen ehliyetlerini geri alamamaktan şikayetçi. Kanunen “
Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi” almak zorunda olan vatandaşlar, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen bu eğitimin Bilecik’te uzun süredir açılmadığını ve bu yüzden mağdur olduklarını belirtiyorlar.

İçlerinde mesleği şoförlük olan kişilerin de bulunduğu ehliyeti alınmış vatandaşlar, Bilecik’te Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi” açılmadığı için Eskişehir ve Bursa’daki kurslara yönlendirildiklerini, ancak 1 ay süren kurs için şehir dışına çıkma imkanlarının olmadığını söylüyorlar. Bilecik’te kurs açılacağı gerekçesiyle 3 ay önce çağrıldıklarını ve başvuru yaparak kurs ücretlerini ödediklerini söyleyen vatandaşlar, 3 ayın sonunda kendilerine kursun iptal edildiğinin söylendiğini ve bir kez daha mağdur olduklarını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ise, 3 ay önce açılmak istenen kursun yetkili psikiyatristin tayini çıkması nedeniyle kapandığını, kurs ücretlerinin ise ilgili kişilerin hesaplarına yatırıldığını söylediler. Halk Sağlığı bünyesinde şu anda psikiyatrist doktor bulunmadığını, bu nedenle Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi’nin Devlet Hastanesi doktorlarınca verildiğini belirten yetkililer, yalnızca psikoteknik belgesi olan doktorların verebildiği bu kurs için gerekli çalışmaların yapıldığını ve eksikliğin en kısa sürede giderileceğini söylediler.
Editör: TE Bilişim