Her yıl binlerce cana mal olan trafik kazalarının önlenmesi için yeni stratejiler uygulamaya konulacak. Bu kapsamda sürücü kurslarında sertifikalı ilk yardımcılar yetiştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bilecik Edebalı Özel Güvenlik Eğitim Merkezi ve Sürücü Kursu’nun sahibi Sabri Çobanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın ilk yardım eğitimlerinin geliştirilmesini hedeflediğini belirtti.

Her yıl binlerce cana mal olan trafik kazalarının önlenmesi için yeni stratejiler uygulamaya konulacağını belirten Sabri Çobanoğlu, strateji planında sürücü kurslarında sertifikalı ilk yardımcı yetiştirilmesi, karayolları ile otoyollarda helikopter ambulanslar için pistler oluşturulması, eğitici kampanyalar düzenlenmesi gibi başlıklar yer aldığını ifade etti.

Bu konuda yapılan çalışmalar nezdinde Bilecik’te hizmet veren bir sürücü kursu olarak kendilerine de önemli görevler düştüğünü belirten Sabri Çobanoğlu, sertifikalı ilk yardımcılar yetiştirilmesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Şu aşamada Sağlık Bakanlığı tarafından sürücü kurslarında ilk yardım eğitimi verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme yapılıyor. Eğer Bakanlığın önerisi kabul edilirse okul yaşamında verilen ilk yardım derslerinin üstüne bir şeyler eklenerek yeni bir müfredat oluşturulacak. Böylece sürücü kurslarında sertifikalı ilk yardımcı yetiştirilecek.”

Ayrıca alt yapının geliştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında da karayolları ve otoyolların çevresinde helikopter ambulanslar için iniş kalkış alanları oluşturulması planlanıyor. Kıyı şeridindeki yerler için ise deniz ambulanslarının sayısının artırılması düşünülüyor. Trafik kazalarının azaltılmasına yönelik önlemler ilk etapta pilot il olarak seçilen Ankara ile Afyonkarahisar’da hayata geçirilecek, daha sonra Bilecik başta olmak üzere birçok ilde uygulamaya geçecek.

 

Editör: TE Bilişim