Hasan Güner

Bilecik’in eğitimde iyi bir noktalarda olduğunun, en yetkili ağız olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ağzından duyulduğunu hatırlatan Altınkaynak, “Sayın Bakanımız Bilecik ziyaretinde Bilecik’in eğitim alanında çok iyi durumda olduğunu söylemişti. Hatta ‘Sonuçları açıklasak kıskanılacak durumda” diye bir ifade kullandı. Bu bizi ziyadesiyle memnun etti.

Ben, öğretmen arkadaşlarıma, öğrenci ve velilerime çok teşekkür ediyorum. Tabi burada bizden önce görev yapmış bütün müdürlerimiz ve idarecilerimizin de katkıları büyük. Hepsinin emeğine sağlık. Ben buraya geleli 5 ay oldu. Bu benden önceki arkadaşlarımın da başarısı. Bilecik’in eğitiminin iyi olduğunu en yetkili ağızdan hep birlikte duyduk. İnşallah bu başarının üzerine biz de emek, birikim ve gayretimizi katacağız. Bilecik’i daha iyi yerlere getirme noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız.” dedi.

 

“Yeni projelerimiz olacak”

Seminer döneminde öğretmenlerle bir araya gelerek, onlarla eğitime bakışlarını paylaştıklarını belirten Altınkaynak, “Allah nasip ederse, hem öğretmenlerimize dönük hem de Bilecik’in eğitimine dönük yeni ve özgün projelerimiz olacak. Bileciklilere hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

“İlk hafta, uyum haftası olacak”

Bu eğitim ve öğretim yılında, beşinci sınıfların da bir hafta önce okula başlayacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, şu bilgileri verdi:

“Bakanlığımız sağ olsun bizim yükümüzün çoğunu alıyor. Biliyorsunuz anasınıfına başlayacak ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerimiz bir hafta önceden başlayıp, okula uyum için çalışma yapıyorlardı. Şimdi buna ortaokul birinci sınıf öğrencileri de dahil edildi. Çünkü ortaokula başlayan öğrenciler, bir öğretmenden, ortalama on farklı öğretmene bir geçiş yapacak. Bu yüzden onlara da bir hazırlık aşaması olacak. O bir hafta derslere başlamıyorlar. Okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıyorlar. O hafta, uyum haftası oluyor. Biz öğrencilerimizi dört gözle bekliyoruz.

 

“Tek rakibimiz biziz”

Ben yaptığım bütün toplantılarda, bizim rakibimiz biziz diyorum. Biz, her yaptığımız işte bir adım öne geçme gayreti içerisinde olacağız. Hedefimiz bu. İnşallah Bilecik’i eğitimde zirve yapmayı hedefledik. Bundan daha büyük bir hedef olmaz herhalde. Bunu yaparken de öğrencilerimizi sıkıntıya sokmadan, eğitimi keyifli hale getirerek yapacağız. Sadece öğrencilerimizi akademik yönden değil; sosyal, kültürel ve sportif yönden de geliştirmeyle ilgili projelerimiz var. Bu projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.

Ben Bilecik’teki öğretmen arkadaşları çok heyecanlı gördüm. ‘Gönüllü bir grup oluşturalım ve derslerin dışında da bir araya gelelim. Sizlerden destek bekliyorum.” dedim. Gönüllü 100’e yakın arkadaşımız çıktı. ‘Ben Bilecik eğitimine, derslerin dışında kalan zamanlarda da ekstra katkıda bulunabilirim. Eğitim açısından söyleyecek benim de bir fikrim var.’ diyen öğretmenlerimiz oldu. Bizim bir ARGE birimimiz var. Ama ARGE birimimizin dışında yeni gönüllü birliktelikler de kuracağız.”

 

Merkez’de 1419 öğrenci eğitime katılacak

Bu sene ilimizde 1. sınıfa başlayacak öğrenci sayılarını aktaran Altınkaynak, “Merkez ilçede 1419, Bozüyük’te 1611, Gölpazarı’nda 122,  İnhisar’da 28, Osmaneli’nde 443, Pazaryeri’nde 174, Söğüt’te 390 ve Yenipazar’da 34 öğrencimiz birinci sınıfa kayıt olacak. Bunların içerisinde doktor raporuyla anasınıfına devam edecek öğrencilerimiz de olabilir.

Ayrıca lise 1’e kayıt olacak erkek öğrenci sayımız 1755, kız öğrenci sayımız 1541. Toplam 3296 öğrencimiz lise 1. sınıfa gidecek.

 

İmam Hatip’e muazzam talep

Merkezde, iki İmam Hatip Lisemiz kontenjanlarının tamamını doldurmuş pozisyonda. Anadolu İmam Hatip Lisesi 249,5201, Bilecik Şeyh Edebali İmam Hatip Lisesi ise 234,2525 taban puanı ile yerleşme aldı.

Bozüyük, Gölpazarı ve Söğüt İmam Hatip Liselerimizde boş kontenjan kalmayacak şekilde yerleştirme işlemi tamamlandı. Bu anlamda baktığımız zaman İmam Hatip Liselerinin talep gördüğü değerlendirilebilir.

Merkez’deki Refik Arslan Öztürk Fen Lisemize 467,4714 taban puanıyla 90 öğrenci yerleşti. Bozüyük Fen Lisemize de 461,5623 taban puanıyla 90 öğrencimiz yerleşmiş durumda. Orada da herhangi bir kontenjan eksiğimiz yok şu an itibariyle.

Anadolu Liseleri grubunda da kontenjan açılığımız olan tek okulumuz Gölpazarı Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi. Toplam 68 kontenjanımızın 21’i boş duruyor. Mesleki ve teknik okullarımızda kontenjan açıklarımız mevcut.

Bizim mevcut kontenjanlarımız, Bilecik’te hiçbir öğrenciyi mağdur etmeyecek ve açıkta bırakmayacak şekilde planlandı. Bu planlama da şu anda başarıya ulaşmış durumda. Süreç, okulların açılacağı ilk haftaya kadar devam edecek.” dedi.

 

 “Öğretmen Lisesi, biz istediğimiz için kapanmadı”

Sayısal verilerin ortada olduğunu ve hiçbir öğrencinin boşta kalmadığını söyleyen İl Müdürü Altınkaynak, şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir öğrencimiz boşta kalmadı ve bizim yaptığımız işin doğruluğu ortaya çıktı. İmam Hatip Liseleri ful dolmuş. Hatta bana ‘Ben çoğumuzu buradaki İmam Hatip Lisesi’ne gönderecektim ama Gölpazarı/Bozüyük çıkmış.’ diyen velilerimiz var.

Bu dönüşüm ihtiyaçtan ortaya çıkmıştı. Biliyorsunuz bizim ortaokulumuz ile lisemiz aynı binada. Alacağımız öğrenci sayısı da belli. Mevcut yerimiz bu ihtiyacı karşılamayacaktı. Böyle bir ihtiyaçtan çıkmıştı. Paylaştığım sayısal veriler de, yaptığımız işin doğru olduğunu ortaya koyuyor. ‘Ben şurayı istiyordum ama yerleşemedim.’ diyecek hiçbir öğrencimiz yok. Çünkü ona dönük alt yapıyı hazırlamıştık. Tepki gösterenler de Öğretmen Lisesi’nin kapatılmasına tepki gösterdi. Ama Öğretmen Lisesi biz istediğimiz için kapanmadı. Öğretmen Liseleriyle ilgili genel bir karar alınmıştı. Ona istinaden yapıldı. Velilerimizin bilmesini istediğimiz şey, o öğrencilerimiz Öğretmen Lisesi mezunu olarak mezun olacak. O okul devam ediyor, sadece yeni öğrenci almıyor.”

 

Editör: TE Bilişim