Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi için Bakanlığa teklif yazısı yazılmasının doğru olmadığı da vurgulandı. Yürütme Kurulu imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanlığı kasım ayında yönetici atamayla ilgili bir yönetmelik yayınlayıp uygulamaya başladı. Aradan bir ay geçmeden başlayan 17 Aralık operasyonundan sonra son derece radikal kararlar alarak okul yöneticilerini atama yönetmeliğini yeniden değiştirme ihtiyacı duydu.  Kendinden olmadığını düşündüğü tüm okul yöneticilerini kontrol altına alarak 13 Haziran günü görevlerini sonlandırdı. Bundan sonrasında  çalışmak istiyorsanız belli bir sendika üyesi olmanız gerekiyor dayatmaları başladı. Okul yöneticilerinin atanmasında çalışanların, okul aile birliğinin ve öğrencilerin söz hakkı %35, il ve ilçe yönetimlerinin ise %65 oranında söz hakkı olduğu bir değerlendirme formu oluşturuldu. Bu değerlendirme formunun ne kadar demokratik olduğunu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Biz Eğitim-SEN olarak okul yönetimlerinin okul çalışanları, öğrenciler ve veliler tarafından demokratik olarak seçilmesinden yanayız. Merkezi yönetim Milli Eğitimin temel ilkelerine uygun yönetim yapılıp yapılmadığını denetlemekle yükümlü olmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelindeki bütün Anadolu Öğretmen Liseleri kapatılarak Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ya da Anadolu Lisesine dönüşmesi kararı alınmıştır. İlimizdeki Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi Anadolu Lisesine, Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesi de Sosyal Bilimler Lisesi olarak planlanmış ve onaylanmıştır. Ancak her ne olduysa velilerin, okul çalışanlarının fikri alınmaksızın Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesini Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi için Bakanlığa teklif yazısı yazılmıştır.

Bilindiği gibi Fen Liseleri 5 yıla çıkarılmıştır. Bu yüzden velilerimizin – öğrencilerimizin Anadolu türü liseleri daha çok tercih edeceği düşünülmektedir. İl merkezindeki Anadolu Liselerinin ihtiyacı karşılamayacağı düşüncesindeyiz. İlimizdeki Anadolu Öğretmen Lisesinin de ya Sosyal Bilimler Lisesi ya da Anadolu Lisesi olarak eğitim - öğretime devam etmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Bilecik halkının eğitim kurumlarına, eğitim yöneticilerine ve eğitimcilerine sahip çıkacağını düşünür, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim