Yapılan kutlama etkinliğine katılan sendikalılar, Eğitim-İş faaliyetlerini değerlendirirken, Atatürkçü eğitim anlayışının önemine değindiler. Programın açılış konuşmasını yapan EĞİTİM-İŞ Bilecik İl Temsilcisi Fikret Turan, şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam burada sendikanız EĞİTİM-İŞ’in kuruluşunun 12. Yılını kutlamak amacıyla toplanmış bulunyoruz. Öncelikle sizlere EĞİTİM-İŞ Bilecik İl Temsilciliği Yönetim Kurulu adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

EĞİTİM-İŞ, bundan 12 yıl önce Ankara’da 47 kurucu ile 17 Ekim 2005 tarihinde kuruldu. Sendikamız kurulduğu günden bu yana Vatan-Cumhuriyet-Emek-Ulusal- ve Laik eğitim mücadelesini hep ön sflarda ve kararlılıkla sürdürmekte, bu özelliği ile tüm eğitim ve bilim işörenlerine, ulusumuza güven vermekte ve umut olmaktadır. Sendikamız, doğrultusu, tutarlılığı,Atatürk ilke ve devrimlerine dayanması nedeniyle sürekli olarak büyümekte, kurumsallaşmakta olup tüm illlermizde örgütlüdür. Eğitim ve bilim iş kolunda 4. Sendika konumundadır.

Bundan sonra da Atatürkçü Düşünce yolunda ülkemizin ve ulusumuzun birliği, Cumhuriyet kazanımlarının korunması ve yaşatılması, eğitim ve bilim iş görenlerinin özlük haklarının savunulmasında mücadele etmeye kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygıyla selamlıyor; aydınlık yarınlar diliyorum”

Editör: TE Bilişim