Eğitim Bir-Sen üyeleri Bilecik Belediyesi’nin İstanbul Sözleşmesi ile ilgili billboardlara asmış olduğu yazılarda öğretmenlere hakaret edildiğini iddia ederek konuya ilişkin Bilecik Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundular.

Bilecik Adliyesine gelen Eğitim Bir Sen üyeleri öğretmenler, suç durusunda bulunmadan evvel basın açıklaması düzenlediler. Grup adına konuya dair açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi 2011 Yılında Türkiye tarafından da kabul edildi. Ancak uzun zamandır yürütülen tartışmalarda kadına yönelik şiddeti önleme adına hiçbir katkı sunmayan bu sözleşmenin tam tersine Türk Aile yapısına zarar verdiği toplum tarafından sapkın olarak değerlendirilen lgbt gibi yönelimleri meşrulaştırdığı , kadını korumak yerine bu tür sapkınlıkları özendirdiği şeklindeki genel kamuoyu görüşleri neticesinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin sözkonusu sözleşmeden tektaraflı olarak çekilmesine karar verildi.

İstanbul sözleşmesi hakkında fikir beyan eden her kesim kendi düşünceleri doğrultusunda görüşlerini açıkladı.. Ancak Bilecik Belediye Başkanı Semih ŞAHİN şehrin muhtelif yerlerinde bilbordlarda ‘“İstanbul Sözleşmesi Kimden Korur?” başlıklı bir metne yer vererek metin içerisinde, “Şiddete meyilli herkesten korur: … okulda öğretmenin karakolda polsin … şiddet ve tacizinden korur.” İfadelerine yer vererek büyük bir skandala imza atmıştır. Yaptığı parkı anlatmak için İmamlara hakaret eden belediye başkanı, İstanbul Sözleşmesini savunmak için Öğretmenleri okullarda öğrencilere taciz ve şiddet uygulamakla, polislerimizi karakolda vatandaşlara taciz ve şiddet uygulamakla suçlamış ve öğretmenlerden ve polislerden korunmak için İstanbul Sözleşmesini adres göstermiştir. Belediye Başkanına ve bu zihniyete tavsiyemiz bir şeyi övmek veya savunmak için toplumun bir kesimine hakaret etmek veya ötekileştirerek toplumu kutuplaştırmak zorunda değilsiniz. Belediye başkanının aslında korumak istediği sapkın yönelimler olan lgbti den başkası değildir.

Şunu herkes bilmelidir ki Hiç Kimsenin Öğretmenleri tacizci olmakla, polislerimizi şiddete meyilli olarak etiketlemeye hakkı yoktur hele ki şehri yönetmek için kendisine imkan ve süre verilmiş seçilmiş bir belediye başkanının buna asla hakkı yoktur.. Fedakarca çalışan ve hatta şiddete maruz kalan öğretmenlerimiz sahipsiz değildir, zor görevlerde bulunarak canı pahasına ülkemizi koruyan kamu düzenini sağlayan polislerimiz yalnız değildir.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahini Öğretmenlerden ve polislerden özür dilemeye davet ediyoru, haklı tepkimizi duyan ve gerekeni yaparak söz konusu afişleri kaldırtan İçişleri Bakanımıza, Değerli Savcılarımıza, İL Emniyet Müdürümüze, ve tepkimizin ülke genelinde duyulmasını sağlayan Başta Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın olmak üzere tüm dostlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim