Eğitim Bir-Sen Bilecik Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kahvaltı verdi. Cumartesi günü Kent Ormanında gerçekleşen kahvaltıya Belediye Başkanı Selim Yağcı, Sendika Şube Başkanı Ahmet Selöz, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Bilecik Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Ecem Gezer ile çok sayıda kadın öğretmen katıldı.

Yağcı: “Kadının hayatın vazgeçilmezi”

Belediye Başkanı Selim Yağcı kahvaltıda yaptığı konuşmada; kadının hayatın vazgeçilmezi olduğunu vurguladı ve hayatın devamının en önemli unsuru olduğu söyledi. Kadınları “Evimizin, huzurumuzun, mutluluğumuzun kaynağı” olarak niteleyen Yağcı şöyle konuştu:

 “Cenab’ı Hakkın kendisinden sonra doğum olayıyla bir insanı yaratma duygusu nu bahşetmiş olduğu özellikli bir varlıktır. Bizim tarihsel sürecimize baktığımızda Türk toplumları kadını ve aileyi her zaman başucunda tutmuş ve kendi hayatının rehberi edinmiştir. Son zamanlarda izlediğimiz Diriliş ve bazı tarihsel filmlere de baktığımızda hem dinimizin kadına verdiği önemi, hem de kültürümüzden kaynaklanan önemi görebiliriz. Hayme Ana’lar, Nene Hatun’lar ülkemizin varlığına, birliğine en önemli katkıları yapmış ve bizim bugünlere gelmemize büyük değer katmışlardır. Sivil toplumlar da ülkemizin geleceği açısından toplumuzun geleceği açısından devletimizin bakamadığı açıları gören, uzanamadığı noktalara uzanan eksikliklerini tamamlayan ve geleceğe daha sağlıklı yürümemizi sağlayan çok önemli unsurlar. Sivil toplum içerisinde kadın yapılanması da çok önemlidir. Kadınlar günü münasebetiyle toplandığımız bugün de sivil toplum yapılanması içerisinde kendi geleceğimizi ve ülkemizin geleceğini şekillendirilmesi noktasında bir araya geldiğiniz için, fedakarlık yaptığınız için, bu zamana kadar yapmış olduğunuz çalışmalar için hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda birlik ve beraberlik içerisinde hepinize başarılar diliyorum. Bu vesile ile hepinizin kadınlar gününü kutluyor, sağlık sıhhat ve mutluluk içerisinde nice yıllara ulaşmanızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Selöz: “Asıl kahramanlar sizlersiniz”

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz de, kahvaltı için bulunan sloganın son derece güzel bulduklarını söyledi. “Erkek devlettir yönetir, korur, sahip çıkar; kadın millettir yalnız o ayakta tutar” sözüne vurgu yapan Selöz, “Milletleri, toplumları, devletleri, liderleri yetiştiren, yönlendiren, asıl kahramanlar sizlersiniz” dedi. Selöz şöyle konuştu:

Bizler görüntü itibariyle önde gibi olsak da iş yapıyor gibi olsak da bizim bütün arka planımızda sizler varsınız. Annemiz olarak, eşimiz olarak, dava arkadaşımız sizler varsınız. Biz biliyoruz ki; kadının olmadığı hiçbir mücadele sonuca ulaşamaz. Kadının olmadığı hiçbir dava hedefine ulaşamaz.Kadının olmadığı hiçbir ev huzurlu olamaz. Kadının olmadığı hiçbir aş lezzetli olamaz. Bu vesile ile dünya 8 Mart kadınlar gününüzü kutluyorum. İnşallah dünyadaki kadın sorunlarının çözümü için bir vesile olur diye temenni ediyorum. İnşallah Dünya 8 Mart gibi kadınlara özel bir güne gerek duyulmadığı, tam tersine erkekler günü kutlanmasına gerek duyulacak bir dünya, bir Türkiye arzu ediyoruz. Biz kadınlarımızı hiçbir zaman işimizden, eşimizden, davamızdan ayrı bilmedik. Tam tersine her zor zamanımızda, mücadelemizde onları yanımızda gördük. Aslında gücümüzü kadınlarımızdan aldık. Bugünün özelinde kendi eşime de teşekkür ediyor ve bugünün mahiyetinde kendisine bir çiçek vererek konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Gününüz kutlu olsun.”

Gezer; “Erkek devlettir, yönetir, korur, sahip çıkar, kadın millettir devleti yalnız o ayakta tutar”

Kahvaltıda konuşan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Bilecik Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Ecem Gezer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dünyada bugün kadınlar birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Kadın erkek ayrımı yapmaksızın insanları en temel haklarından mahrum bırakan şiddet, savaş ve yoksulluk bu sorunların başında gelmektedir. İnsanlık tarihi ile başlayan savaşlarda, kan ve gözyaşı sürekli arttı, hiçbir zamanda hesaplaşmalar, zulümler azalmadı. Aktörleri hep erkek egemen güçler olurken mağdurlar hep kadın ve çocuklar oldu. Savaş uzun yıllardır yaşadığımız coğrafyanın değişmeyen bir parçası haline geldi.

Patlayan bombalar, yıkılan ocaklar, sahile vuran küçücük cansız bedenler, yeri yurdu olmayan mülteci anneler, vatanı için evladını, eşini feda etmiş bağrına taş basan kadınlar hepsi bir kadın, bir anne olarak yüreğimizi dağlayan fotoğraflar. Vatan mücadelesinde kaybettiğimiz kadın, erkek tüm şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalan şehit annelerine, şehit eşlerine ve ülkeme sabırlar diliyorum. Dünyanın dört bir yanında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan hak ve özgürlüğü için mücadele veren kadınlarımızı yürekten destekliyorum. Verdikleri mücadelede de zafer diliyorum. Çünkü bizler kadının müdahil olmadığı hiçbir savaşın kazanılmayacağını, hiçbir sosyal kültürel ve hiçbir siyasal hareketin başarıya ulaşmayacağını iyi biliyoruz.

Bizler Osmanlı devletinin kuruluşundaki ve kurtuluş savaşındaki kadınlarımızı, valide sultanlarımızı, Hayme anaları, Malhun hatunları, Nene hatunları, Zübeyde Hanımları unutmuyoruz. Erkek devlettir, yönetir, korur, sahip çıkar, kadın millettir devleti yalnız o ayakta tutar. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün 2 eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyouz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.

Değerleriyle barışık, geçmişi ile bağını koparmamış, aynı zamanda ileri medeniyet düzeyini yakalamış bir toplum için kadınlar mutlaka toplumsal ve kamusal alanda varlık göstermelidir. Bu konuda kadınların ayakta durabilmesi, aile ve iş hayatı arasında parçalanmış görevlerini eksiksiz yerine getirebilmesi için uygun çalışma ve yaşam şartları oluşturulmalı, bu konuda kadınlar teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. Eğitime kendini adamış değerli arkadaşlar, bizler farkındalık sahibi, Eğitim Birsenli kadınlar olarak Dünyanın, ülkemizin, ilimizin refahı, mutluluğu ve huzuru için içimizdeki sevgi, hoşgörü ve birleştirici duygularla, çalışma azmimizi ortaya koyup potansiyelimizi göstermeliyiz.

Bana verilen bu görevde heyecanımı paylaşacağınıza, istişareyi elden bırakmadan sizlerin desteği ile hep birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza ve Eğitim Birsenli öncü kadına yakışır bir şekilde ilerleyeceğimize inanıyorum. Görevi devraldığım Nesrin Bal hocama yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanıma, Şube başkanıma, yönetim kurulu üyelerimize, çok değerli siz meslektaşlarıma ve eğitim çalışanlarına sonsuz teşekkürler. Şiddetten, ayrımcılıktan, uzak ümit dolu barış dolu günler diliyorum. Hepimizin Dünya kadınlar günü kutlu olsun. Son olarak yönetimdeki arkadaşlarımızı sizlere tanıtma isterim. Basın sorumlusu Serpil Özlem Uçar, Maliyeden sorumlu Songül Hediye, Esra Turhan, teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcımız Elif Emel, Kaba mevzuattan sorumlu başkan yardımcımız”

 

Editör: TE Bilişim