Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ahmet Özünlü, Şeyh Edebali Türbesine ulaşımı kolaylaştıracak asansör projesi için gerekli izinlerin alındığını duyurdu. Hatırlanacağı üzere, geçen sene Kasım ayında Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden bir ekibin ilimize gelerek Türbe çevresinde incelemede bulunduğunu gazetemiz gündeme getirmişti. 

Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, ANAP Eski İl Başkanı Recep Beyhan ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ahmet Özünlü’nün uzun uğraşları sonucunda, projenin ‘camlı asansör’ şeklinde uygulanmasına izin verildi. Yapılacak asansör ile birlikte özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların türbeye ulaşmaları kolaylaşacak. Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Ahmet Özünlü, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yaklaşık 1 yıldan beri uğraştığımız Edebali Türbesi asansör projesiyle, Orhangazi Camii’nin önüne yapılacak olan rüzgarlık (ayakkabılık) proje nihayet onaylandı. Edebali Dernek Başkanı Arif Durmuş ve Recep Beyhan ile hayal ettiğimiz projeyi bilgisayarda bölgenin doğasına uygun bir şekilde canlandırıp Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na gönderdik. Ancak Anıtlar Yüksek Kurulu bizim projemizi değil de camlı bir asansör yapılmasını uygun görmüştür. Amacımız finans sorununu halledip kısa bir sürede inşaatı gerçekleştirmektir.

Bu aşamada bize yardımcı olan Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine, Eskişehir Anıtlar Yüksek Kurulu yetkililerine ve bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı’ya teşekkürlerimizi borç bilir, projemizi her safhasında tek tek takip eden Edebali Dernek Başkanımız Sayın Arif Durmuş’a ve Vakıf yetkilileri geldiğinde çalışmalarımıza destek olan Yarın Gazetesi’ne teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim