Hüseyin Çınar

Önceki gün yaptığımız “ŞEHRİN TAKIMINA ŞEHRİN STADINDA İZİN YOK!” başlıklı haberimize Bilecik Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğünden açıklama geldi. Yapılan açıklamada; Edebali Stadı’nı kullanan İl Özel İdare Spor’la protokol imzalandığı ancak Bilecikspor’un kendilerine bu yönde müracaatta bulunmadığı ifade edildi. Müdürlüğün spor kulüplerine bu güne kadar hiçbir zorluk çıkarmadığı belirtilen açıklamada, Bilecikspor’un gerekli resmi başvuruyu yapıp saha kullanım ücreti olan saatlik 50 lirayı yatırması durumunda Edebali stadını antrenmanları için kullanmasının önünde hiçbir engel bulunmadığı ifade edildi. Yapılan yazılı açıkla şöyle:

“İl Müdürlüğümüz İşletme Yönetmeliği gereği 19.12.2014 tarih ve 1 karar nolu ‘‘ Tahsis Ücretleri Fiyat Tespiti’’ komisyon kararı alınarak Spor Genel Müdürlüğümüzün onayına sunulmuş olup, tasdik edildikten sonra işletmelerini bu cetvele göre yürütmektedirler.

18.08.2015 Tarihinde gazetenizde yayımlanan sahayı kullanma izninin İl Özel İdare Spor’da olduğu haberine istinaden; İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanlığı İl Müdürlüğümüze müracaat ederek Bölgesel Lig Müsabakalarını Edebali Stadında oynamak istediklerini, yazılı olarak bildirdiler ve müracaatlarını yaptılar. Gerekli olan resmi yazışmalar yapılıp, protokol imzalanmıştır.(13 Maç)

İlimizin bütün amatör spor kulüpleri tesislerimizden yararlanmak ve kullanmak zorundadır. Bugüne kadar hiçbir spor kulübümüze de zorluk çıkarılmamıştır. İlimizin güzide takımlarından Bilecikspor ve diğer takımlarımızın da antrenman yapmaları, hazırlık müsabakaları oynamaları en doğal haklarıdır. Ancak bugüne kadar ne Bilecikspor yönetiminden nede bir başka kulübümüzden antrenman için resmi bir müracaatta bulunulmamıştır. İşletme Yönetmeliğimiz gereği antrenman bedeli olan (1 saat ücreti 50.00) yatırılıp, tahsis edilmesi gerekmektedir.  Bilgilerinize.”

        

Editör: TE Bilişim