10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında Özel Edebali Şehir Koleji ve Özel Edebali Anaokulu Ankara’ya gezi düzenledi.
Düzenlenen gezide minik yürekler Ata’nın huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadı. Ankara’ya düzenlenen gezide 1.Meclis, 2.Meclis, TMBB, Anıtkabir, Feza GÜRSOY Bilim Merkezi ziyaret edildi.

Rehber eşliğiyle yapılan gezide Anıtkabir’in mimarisi, anlamı, içinde barındırdığı eserler, 1.ve2.Meclis hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda öğrenciler TMMM’ de öğle yemeklerini yedikten sonra Meclis hakkında bilgiler edindiler.


Okul Kurucusu Saadet GÜZEL Meclis gezisinin her anında TBMM Bilecik Milletvekilimiz Sn. Selim YAĞCI ve Eşleri Sn. Fatma YAĞCI’ nın yanlarından biran bile ayrılmadığını ve yakın ilgi alaka gösterdiklerini belirtti. Aynı zamanda yine TBMM Bilecik Milletvekilimiz Sn. Yaşar TÜZÜN’ ün de yakın ilgi ve alaka gösterdiklerini ancak cenazesi sebebiyle Mecliste bulunamadığını belirterek her iki Milletvekilimize de bu ilgi ve alakalarından dolayı sonsuz teşekkürlerini çiçek eşliğinde sundu. 
Okul Kurucusu Saadet GÜZEL gezinin anlamıyla ilgili de şu mesajları verdi; Atatürk’ü sevmek demek evvela çok çalışmak demektir. Bu memleketi yükseltme aşkını içinde kor halinde duymak demektir. Atatürk bu memleketin hayat şartıdır. O’nun meşalesi daima yurdun üstünde parlayacaktır. Onun ışığı bütün gelecek nesiller için bir kuvvet kaynağı olacaktır.


Atatürk’ün ölmez ruhunu ve sizin güzel çehrelerinizi bu fikir ve bu hislerle selâmlıyorum.”

Editör: TE Bilişim