İnşaat işçisi iki çocuk babası Yaşar Efe (46) isimli vatandaşın e-Devlet hesabında gözüken 10 bin 584 TL Giyim Yardımı parası iddialara göre kayıplara karıştı.

Yaşar Efe isimli vatandaş e-Devlet üzerinden sorgulama yaptığında kendisine Sosyal Yardımlaşmadan ‘Giyim Yardımı’ adı altında 10 bin 584 TL paranın yattığını farketti. Ardından bankalardaki hesaplarını sorgulayan Efe, kendisine böyle bir paranın yatmadığını farkettiğini iddia ederken, yetkililere kendi hesabında gözüken yardım parasının nereye kaybolduğunu sordu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Yaşar Efe, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu araştırmasını istiyorum” dedi.

“Sosyal Yardımlaşmada bana tatmin edici bir cevap veremediler”

Sosyal Yardımlaşmaya giden ve yetkililere kendi hesabında gözüken 10 bin 584 lira parayı sorduğunda tatmin edici bir cevap alamadığını iddia eden Efe, “Sosyal yardımlaşmadan benim adıma 10 bin 584 lira para yatırıldığını gördüm. İki bankada kullandığım hesaplarımı kontrol ettim, sonradan başka bir bankada da hesabım olduğunu öğrendim, o bankaya gittiğimde de bana giyim yardımı adı altında hiçbir paranın yatırılmadığını gördüm. Ben bunu sormak için Sosyal Yardımlaşmaya gittiğimde bana tatmin edici bir cevap veremediler.

Benim çocuğuma o tarihte giyim yardımı yapılmış. Evet, o tarihte benim çocuğuma bir tane tişört, bir tane de pantolon verildi. Kesinlikle ben 10 bin 584 lira para çekmedim, bu para neye çekilmiş? Kim çekmiş? Nasıl çekilmiş? Ben bunu öğrenmek istiyorum.

Cumhurbaşkanına seslendi

Kendi hesabında gözüken paranın nereye kaybolduğunu merak eden Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenirken, “Sosyal Yardımlaşma’dan gerekli cevabı alamadığım için buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bu paralar nerelere gitmiş? Nerelerde harcanılmış? Benim adım kullanılarak bu para nerelere aktarılmış? Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu araştırmasını istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim