Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçişi sonrası rozet takma töreni düzenlendi. Parti il binasında gerçekleşen törende konuşan İl Başkanı Kadir Bayrak, Duymuş’un partiye katılma talebini kabul ettiklerini, Genel Merkezin de onay verdiğini ve kendisini partilerinde görmekten son derece mutlu olduklarını söyledi.

Törende Mehmet Duymuş’a rozetini Kadir Bayrak takarken, Duymuş’la birlikte AK Parti’ye geçen Belediye Meclis üyesi Serkan Garip’e rozetini Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İsmail Cilgil’e rozetini Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı taktı.

Törende konuşan Mehmet Duymuş, konuşmasına çok heyecanlı olduğunu söyleyerek başladı. AK Parti’ye geçmesine vesile olan Milletvekili Halil Eldemir’e, il ve merkez ilçe başkanlarına, meclis üyeleri ve belde başkanına teşekkür etti.

“Gönül isterdi ki ilk başta AK Parti’den seçileyim ama elimizde olmayan nedenlerden dolayı bugüne nasip oldu” diyen Duymuş, kendisinin hiçbir menfaati, çıkarı olmadığını söyledi ve İl Başkanına kesinlikle “İleriki seçimlerde beni aday gösterirseniz ben bu partiden aday olurum” demediğinin altını çizdi.

7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’ye geçmek istediği ancak yakın çevresi tarafından durdurulduğu yönündeki bir soruyu yanıtlayan Mehmet Duymuş, “Böyle bir şey yok. Böyle bir talep geldi. Bu iş vebal işi. Genel seçimlerdeki aday ola ki 100-150 oyla kaybettiğinde bu sefer vebal bize gelecekti. Bu vebalin altına girmemek için, seçimler bir bitsin hayırlısıyla diye karar almıştım kendi kendime. Bir girişim vardı ama o şekilde kaldı” açıklamasını yaptı. Açıklamasının sonunda Vezirhan’dan baklava getirdiğini söyleyen Duymuş, “tatlıya bağlayalım” esprisiyle açıklamasına son verdi.  

Editör: TE Bilişim