Talha Güney

Yaz kuran kurslarının kapanış programı öğrencilerin ve velilerin yoğun katılımıyla Bilecik Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Programa öğrencilerin velileri tarafından yoğun ilgi olmasından dolayı salon doldu taştı. Kapanış programına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, bu yıl kursların ramazan ayına denk geldiğini ve beklediklerinden çok talep olduğunu söyledi.  Tokgöz, kapasiteyi 7000 civarında hesapladıklarını ancak bu rakamın il genelinde 8000'i aştığını belirtti. Bilecik merkezde 120 ile 125 arsında sınıf oluştuğunu ifade eden Tokgöz, bu sınıfların ortalama 2500 kişiye tekabül ettiğini, sıcaklarda ve her türlü zor şartlarda camilerde en güzel şekilde hizmet vermeye çalıştıklarına değindi.

Tokgöz, “Bu seneki yaz kuran kurslarımız 22 Haziranda başladı, 21 Ağustosta da bitecek inşallah. Yani cuma günü son bulacak. Biz kapanış programımızı bugüne aldık. 22 Haziran bildiğiniz gibi Ramazan ayının ilk günleriydi. Ramazan ayı olması münasebetiyle ilk günlerde talep patlaması oldu. Camilerimiz çocuklarla doldu taştı, kuran kurslarımız çocuklarla doldu taştı. Normalde biz kapasiteyi 7000 civarında hesaplarken il geneli için söylüyorum 8000'i geçti rakam. Bu yaz kuran kursları programımız bizim 3 dönem olarak planlandı.

1.dönemde bir patlama oldu ramazan ayı münasebetiyle, 2.dönemde biraz azalma oldu araya bayram girdiği için, 3.dönemde de tatile doğru yaklaştığımız için biraz azalma oldu ama azalmalar çok cüzidir. Bizim sadece il merkezimiz 50 hanımefendi kuran kursu öğreticimiz ile 75 civarında da erkek kuran kursu öğreticimizden görevlilerimiz imamlarımız ile hizmete başladılar. Sadece merkezimizde 120 ile 125 arsında sınıflarımız oluştu. Bu da 2500 kişiye tekabül ediyordu ortalama. Bu 2500 kişiye sıcaklarda her türlü zor şartlar altında camilerde en güzel şekilde hizmet vermeye çalıştık. Bu hizmet kervanında görev alan başta kuran kursu öğreticilerimiz hanımefendiler daha sonra imam hatip arkadaşlarımız müezzin arkadaşlarımız hepsi üstün başarıyla büyük bir gayretle sabırla görevlerini sürdürdüler ben kendilerine buradan teşekkür ediyorum bu gayretlerinden dolayı, bu hizmetlerinden dolayı. Ayrıca bu programa başından sonuna kadar hazırlamaya ve şu programda görev alan kuran kursu öğreticilerimiz, cami görevlilerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz hepsine ayrıca teşekkür ediyorum, takdirlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tokgöz'den sonra söz alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerin bu kurslarda yaz tatillerini en güzel şekilde değerlendirdiklerini, yeni arkadaşlıklar dostluklar edindiklerini söyledi. Nayir; "Yaratıcımızı ve yaratıcımızın bizden taleplerini bu kurslar vesilesiyle inşallah gençlerimiz, çocuklarımız, geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımız öğrendiler." dedi. Anne ve babalara bu kurslara çocuklarını teşvik ettikleri için teşekkür eden Nayir ayrıca Diyanet İşleri görevlilerini bu işi en iyi şekilde yerine getirdikleri için tebrik etti.



Nayir, konuşmasında şunları söyledi:
“Böyle güzel bir programda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu bende en içten duygularla yaşıyorum. Yaz tatilini öğrencilerimiz camilerimizde kuran kurslarımızda inanıyorum ki en güzel bu programın içinde değerlendirdiler. Yeni arkadaşlıkları dostlukları kazandılar. Yaratıcımızı ve yaratıcımızın bizden taleplerini bu kurslar vesilesiyle inşallah gençlerimiz çocuklarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımız öğrendiler. Şimdi inanıyorum ki camilerimiz yapılması gereken şekilde asli fonksiyonlarını en güzel şekilde ihya edecek samimiyete bir hizmete vesile oldu. Her geçen gün artan bu talep bu sene ve evvelki senelere göre öğrencilerimizi tebrik etmek istiyorum en faydalı işi yaptılar. Anne babalarınızı da tebrik etmek istiyorum çocuklarını bu işe göndererek onların hayatlarında önemli bir görev noktası kazanmasına sebep oldular. Bu işte görev alan diyanet görevlilerini tebrik etmek istiyorum, çok önemli bir görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Ben tekrar sizlerle olma mutluluğunu yaşıyorum hepinize selam ve saygılarımı iletiyorum.”


Protokol konuşmalarının ardından Kur’an Tilaveti gerçekleştirildi. Kur’an Kursu öğrencileri yaz boyunca öğrendikleri ilahileri seslendirdiler. Öğrencilerin gösterisi izleyenler tarafından beğeni ile karşılandı. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ve pilav ikramı ile sona erdi. 

Editör: TE Bilişim