Bilecikli bisikletseverler, kalp sağlığına dikkat çekmek için Pazar günü bisiklet turu düzenleyecekler. Turu organize eden Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, Dünya Kalp Günü’nde gerçekleştirecekleri turun amacının halkımızı bisikletin kalp ve damar sağlığına olan faydası konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Bisiklet kullananlarda kalp rahatsızlığı görülme riskinin düştüğünü belirten Yavuz, bisikletin obeziteyi ve kalp damar hastalıklarını önlediğini ayrıca doktorların kalp ameliyatlarından sonra bisiklet kullanımı tavsiye ettiklerini söyledi.


Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği ve Türk Kardiyoloji Derneğinin destek verdiği bisiklet turu Bilecik’le eş zamanlı olarak Türkiye’nin 30 ayrı kentinde gerçekleştirilecek. Tur, 28 Eylül 2014 Pazar günü saat 15:00 'da Cumhuriyet meydanından başlayacak. Cumhuriyet Caddesi, Tepebaşı, Atatürk Bulvarı, Ertuğrulgazi Caddesi ve Yediler Caddesi üzerinden Atatürk Ormanı’na ulaşacak grup burada bir tur attıktan sonra 10 dakika mola verecek. Bisikletli grup buradan tekrar şehir merkezine dönecek ve tur saat 17.30’da Şeyh Edebali Meydanında sonlanacak.

Hakan Yavuz, “Kalbini sev, koru ve kalbin için pedalla” sloganıyla gerçekleştirilecek bisiklet turuna 7’den 70’e tüm halkımızın davetli olduğunu söyledi. 

Editör: TE Bilişim