Çınar Market’in üzerinde bulunan kahvehanenin yıkılmasının ardından alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, buraya yeni yapılacak dükkanlar hakkında teknik bilgiler verirken, bu dükkanların yapım aşamasından sonra ihale usulü satılacağını belirtti.

Dükkanların ikisinin 100m2, birinin 150 m2, diğerinin ise 30 m2 olacağını belirten Başkan Yağcı, ayrıca alt katta bulunan dükkanlarında tadilatının yapılıp modern bir hale getirileceğini söylerken, burada bulunan sokağında yenilenip daha işlevsel hale geleceğinin bilgisini verdi.

Başkan Yağcı, konuya ilişkin belirttiği görüşlerinde şunları aktardı: “Şehrimizde geçmişten günümüze emanet olarak gelen bir mekanı daha yeniliyoruz. Uzun yıllar şehrin merkezinde kahve olarak kullanılan, isim olarak ta Çınar Market’in üstü olarak geçen bu mekan şehrimizin görüntüsüne yakışmıyordu. İçindeki işletmecimiz ile anlaşarak buradan tahliye ettik kendisine anlayışı sebebi ile de teşekkür ediyoruz. Burada şu anda tadilat işlemlerine başladık. Burası gerçekten şehrin ana arterlerinden birisi. Üstündeki doku çok basık bir dokuydu ve ferah bir yapı değildi.

Teknik olarak elemanlarımız buraya yapılacak olan yeni bir yapının statik olarak kurtaracağını söyledikten sonra binayı komple yenileyeceğiz ve üzerinde 3 tane iş yer oluşturacağız nasip olursa bir 100 m2’lik, bir 150 m2’lik, bir 100 m2’lik, birde 30 m2’lik iş yerleri oluşturacağız ve esnafımızın kullanımına sunacağız. Buradaki çalışmaları 45 gün içerinde bitirerek, gerekli işlemleri de gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu sokakta kahvenin olması sebebiyle de esnafımızdan çok şikayet alıyorduk, istenilen verimlilikte kullanılmayan bir sokak konumundaydı.

Sokağı da yenileştireceğiz ve nasip olursa buradaki esnafımızın da o noktadaki sıkıntılarını gidereceğiz. Burasını muhtemelen ulusal düzeyde markalarında gelip burada iş yeri açacakları güzel bir mekan haline getireceğiz. Aynı zamanda burayı tamir ederken aşağıdaki dükkanlarında biliyorsunuz belediyemiz tarafından satışı yapıldı. Satışı yapılırken de dış kaplamalarını da yapacağımızı söyledik. Burası ile birlikte aşağıdaki iş yerlerinin de dış mekan düzenlemelerini, çardak alanlarına varıncaya kadar belediyemiz tarafından yapılacak. Aynı konsepte burada tabelalar oluşturulacak. Bilecik’in ortasında bakıldığında etrafta göze batmayacak güzel bir mekanı hemşerilerimize sunacağız. Yapısal anlamda burada çelik konstrüksiyondan yapılacak, üzerine kompozit malzemelerde kullanılacak modern bir yapı şekline dönüşmüş olacak. Bittikten sonra ihale ile dükkanlar satılacak.”

 

Editör: TE Bilişim