Bilecik Belediyesi’nin kaldırım çalışmaları devam ederken, Tevfikbey ile Ali Rıza Özkay caddelerinin kesiştiği yerde bulunan 4 adet ağacın kesilmesi bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. İki günde 4 ağacın bulunduğu yerden kesilerek götürüldüğünü belirten vatandaşlar, “Bu gidişle şehir merkezinde hiç ağaç kalmayacak.” diyerek tepki gösterdiler.

Gelişmiş medeniyetler olarak gösterilen, ve büyük bir çabayla dahil olmak istediğimiz Avrupa ülkelerinde gelişmişlik seviyesi şehir içindeki parklar ve yeşil alanlarla ölçülürken, ülkemizde “ağaç dağda olur” anlayışı hakim. “Şehir merkezinde ağacın işi ne?” diye düşünen, ağaçsız ve hayvansız bir şehri modern olarak görenler, her fırsatta bir koca ağacı yere indirmeyi kendine marifet sayıyorlar. Mazeretleri hazır: Ağaçlar kuruydu, böceklenmişti…

Geçtiğimiz gün şehir içerisinde yapılan kaldırım çalışmaları kapsamında 4 ağaç daha kesildi. İddiaya göre, bir esnaf dükkanının önünü kapattığı gerekçesiyle kaldırımdaki ağacın kesilmesini istedi. Kaldırım çalışmasını yapan  görevliler de ağacı kestiler. Duruma şahit olan ve gazetemize haber veren bazı okurlarımız, ağaçların kesilmesine tepki gösterdiler. Çevreciler; “Kaldırımlar kamuya aittir, kimsenin kişisel malı değildir. Nasıl kaldırıma mal koyulamıyorsa, oradaki ağacın da kesilmesi bir kişinin isteğine bağlı değildir. Bu ağaçlar hepimizin. Onlar şehirlerimizin en güzel süsleri. Bir ağacı 2 dakikada kesersiniz, ama o ağaç insan gibidir, 15-20 yıldan önce yetiştiremezsiniz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.






Editör: TE Bilişim