Şerifpaşa Camii’nde müezzinlik yapan genç kardeşim! Cuma günleri cemaatle birlikte yapmış olduğun duanı Osmanlı İmparatorluğu’nun akıl hocaları ve kurucularına kadar getiriyor, fakat ne hikmetse oradan ötesine bir türlü geçemiyorsun...               

Mademki ecdadımızı isim, isim anarak, dua ediyorsun, o zaman Osmanlı İmparatorluğu içerisinde ülkesine, milletine ve dinine bir sürü hizmetleri geçen padişahları onlara bu konularda yardımcı olanları da anarak dua etmen gerekmez mi?

İmparatorluğun yıkılış yıllarında, Yüce Rabbim tarafından, Müslüman Türk milletine kurtarıcı olarak gönderilen ve yine Yüce Rabbimin izni ile ülkemizi işgal etmeye yeltenen yedi düvele karşı ulusu ile birlikte verdiği mücadele sonrasında çöken Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden gencecik bir Cumhuriyet kurması nasip olunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları dinimizden değil midir ki de yapmış olduğun duanı esirgiyorsun...

Peki güzel kardeşim! Elimizde, avucumuzda bulunan ata yadigarı güzelim topraklarımızın kayıtsız, şartsız teslim edildiği o meşhur Sevr Antlaşması’nı kabul ederek emperyal devletlerin hegemonyası altında kalsaydm eğer, seni hapsettikleri o küçücük bölgede bugün ne ibadetini özgürce yerine getirebilecek, ne doğru dürüst tarihini bilecek, ne de gelenek göreneklerini sürdürecektin. Kısacası asimile edilip, yok olup gidecektin.... Bunu hiç düşündün mü?

Şunu da unutma ki; eğer bu Cumhuriyet kurulmasaydı ve değişen dünyaya zamanında ayak uyduramasaydık -ki o devletler adına üzülerek söylüyorum- bir Afganistan, bir Pakistan, bir Bangladeş, bir Irak, bir Suriye, bir Mısır ve bir Libya gibi olmamız içten değildi.     

Lütfen tarihimizi objektif değerlendirelim. Ayrışmayalım, ayrıştırmayalım. Bu şekildeki hareket tarzımız toplumumuza zarardan başka bir şey sağlamaz. Olaya Osmanlıyı kuranların da bizim, Cumhuriyeti kuranların da bizim atalarımız olduğu düşüncesiyle bakarak, aynı din, aynı dil, aynı tarih ve aynı gelenek-kültür üzerine yaşadığımızı unutmayalım. Aradaki ufak, tefek farklılıkları da hoşgörü ile karşılayalım, bir kalemde kestirip atmayalım.

Ha, öncesinde de sadece Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına dua ediliyor, Osmanlı Devleti kurucuları ile milletine ve dinine bir sürü hizmetleri geçen atalarımızın esamesi anılmıyordu. O günleri de hatırlıyoruz. Ancak bunların hiç birisi doğru değil....İsim olarak anılacaksa eğer dinimize ve milletimize hizmet veren tüm büyüklerimizin isminin söylenmesi, yok eğer bu çok uzun sürecek denilirse de isim zikredilmeden, “Müslüman Türk milletinin kuruluşundan bu yana Müslümanlık dininin yayılmasında hizmeti geçen milletinin huzuru, refahı ve güvenliği için çalışan gelmiş geçmiş bilcümle devlet büyüklerimiz ile yardımcılarının...” şeklinde başlanarak devam edilmesi ya da buna benzer şeyler söylenmesi naçizane bir fikrimdir.

Lütfen yaptığınız dualarınızı iktidarların siyasi görüşlerine göre yapmayın, bu şekilde hareket etmeyin, onların etkisinde kalmayın korkacağınız tek şey Yüce Allah’ ın gücü olsun!

Saygılarımla.

Editör: TE Bilişim