Demokratik Sol Parti İl Başkanlarının yanı sıra partinin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunan partililer,Bilecik’ten genel merkeze “1985 ruhuna dönüş ve olağanüstü kurultay” çağrısında bulundular.

DSP Bilecik İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın açıklamasında; Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel,Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu,PM Üyeleri; Nursel Kızılırmak,Kenan Üşenmez,Bilecik Eski İl Başkanları Halil Çevik,Hasan Güleç,Bilecik İl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çoban,Bilecik Merkez İlçe Başkanı Atakan Pehlivan,Bozüyük İlçe Başkanı Ethem Yavuz Öncel,Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Simge Kaçan, Bozüyük İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Bayar,Bilecik Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Ağın ve Parti Üyesi Eren Çalışkan,hazır bulundu.

Basın açıklamasına imza ile destek veren İl Başkanları ise; Nevşehir İl Başkanı Ahmet Kabak,Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar,Ordu İl Başkanı Kezban Sönmez ve Sinop İl Başkanı Davut Çalhan oldu.

Katılımcılar adına basın açıklamasını yapan DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel Genel Başkan Önder Aksakal’ın son günlerde izlediği çizgiye ve özellikle Cumhur İttifakı’na yönelik destek iddialarına yönelik eleştiriler dile getirirken “Olağanüstü Kurultaylar demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Partimizin ve ülkemizin huzuru için, seçimli olağanüstü kurultay kaçınılmaz olmuştur.” dedi.

Başkan Demirel Bilecik’ten Genel Merkeze yaptığı olağanüstü kurultay çağrısı için şunları söyledi:

“Özellikle son günlerde DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal'ın ülke sorunlarının giderilmesi için ilkelerimiz doğrultusunda çözümler üreteceğine, yandaş medya kanallarında tamamen, bu günkü yönetimin yanlış politikalarını desteklediği görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır.

Buda DSP tabanında büyük tepkiler çekmiştir. Bu ortam toplum nezdinde ve kamuoyunda DSP'nin yanlış algılanmasına neden olmuştur.

İyi bilinmelidir ki meselemiz, DSP'nin kim tarafından yönetileceği değil, nasıl yöneteceğidir. Öncelikle Cumhur ittifakı düşlerine yaslanarak büyüme hayallerini bir an önce terk etmek zorundayız. "DSP'de 1985 Ruhunu" yakalamak istiyorsak Başkanlık Kurulunu etkisiz hale getiren, PM'yi sıradanlaştıran mevcut tüzüğü değiştirerek işe başlamamız gerekiyor. Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır. Bu hayati sorumluluğu hep birlikte üstlenip, elimizi taşın altına koymalıyız. Bizlerinde bu gün burada toplanma amacımız, DSP'de 1985 ruhuna dönüş ve olağanüstü seçimli kurultayın yapılması talebimizi basın ve medya aracılığıyla öncelikle kamuoyuna, Parti Meclisi üyelerimize, Kurultay Delegelerimize ve tüm Demokratik solcuların partilerine sahip çıkmalarını duyurmaktır.

Olağanüstü Kurultaylar demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Partimizin ve ülkemizin huzuru için, seçimli olağanüstü kurultay kaçınılmaz olmuştur.

Bu duygularla öncelikle partimizin değerli PM Üyelerini 1985 kuruluş ruhuna dönmelerini ve seçimli kurultay için göreve davet ediyoruz.

Değerli demokratik solcular tekrar etmek gerekirse demokratik solcuların partilerine sahip çıkmalarını istiyoruz.

Toplantıyı burada yapmamızın amacı diriliş şehri olduğu içindir.

Sözlerime Edebali’nin şu sözleriyle son veriyorum‘kimsenin umudunu kırma!’Yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilişim