Demokrat Parti’de önceki gün yapılan olağan genel kurulda tek liste ve tek aday Ali Ünal İl Başkanı seçildi.

Ünal, kongrede yaptığı konuşmada, bugüne kadar alınları açık, başları dik olarak yürüttükleri davalarını bundan sonrada ülke ve millet varoldukça eğilmeden ve bükülmeden devam ettireceklerini belirtti.

Ünal, “bugün partimizin olağan il genel kurulu için hepimiz toplanmış bulunuyoruz. Kongremizin partimize ve hepimize hayırlı olması dileklerimle hepinize hoşgeldiniz diyorum; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Demokrat Parti 1946 yılında kurulmuş ve Türkiye çok partili hayata geçmiştir. Yani biz Türkiye’nin demokrasiye geçişiyle birlikte varolan bir partiyiz. Bugüne kadar alnımız açık, başımız dik yürüttüğümüz davamızı bundan sonrada ülkemiz ve milletimiz varoldukça eğilmeden ve bükülmeden devam ettireceğiz. Bu dilek ve temenniler ile hepinize saygı ve sevgilerimiz sunuyorum” dedi.


Demokrat Parti’de İl Başkanlığı’na seçilen Ali Ünal’ın Yönetim Kurulu’nda asil üyeleri, Ali Pamukçu, Sezai Balta, Cengiz Doğan, M.Erkan Beler, Seda Selviler Karakaş, H.Sami Elçin, Destan Karaçay, Yaşar Sencan, Aliye Selviler, İsmail Cinoğlu, Nazmiye Filiz, Kemalettin Turmaz, Ahmet Özen, Birsen Okatan, Fikret Ünal, Gülay Ateş, Nigar Bilgin, Hasan Cihan, Fazıl Ateş, Enver Güney, Sevim Yıldırım, Ali Bedel, Ali Demirci, Emin Uluyol, Ersin Akbal, Soner Bolu, Kayhan Özkurt ve Hüseyin Erdem’den oluştu.

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Fevzi Arar, Ekrem Dahil, Nazif Yıldız, İsmail Eren, Selahattin Korkut, Ayhan Karaoğlu, Mustafa Yılmam, Nurettin Sevinç, Osman Yoldaş, Ramazan Çoban, Halil İbrahim Anamur, Ali Sarı, H.Hüseyin Efe, Mehmet Böcek, H. Hüseyin Atay, Kemal Değirmenci, Deniz Kuş, Yaşar Gürses, Hasan Kurt, Barış Zengin ve Ahmet Özkara seçildi.

Disiplin Kurulu asil üyeliklerine ise Vedat Özbey, Engin Toku, Selahattin Öner, Yaşar Beler, Yakup Güney, Nazif Özdemir, Ali İnal, Paşa Sağlam, Ali Taş, Ekrem Şahan ve Bülent Kuş getirildi.

Büyük Kongre Delegeleri ise Ali Ünal, Ali Pamukçu, Mehmet Topcu ve Arif Karaoğlu oldu.

Editör: TE Bilişim