Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti Bilecik 4. Olağan il kongresi için Bilecik’e geldi Uysal ilk olarak Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Türbe ziyaretinin ardından Belediey Kültür Sitesinde Demokrat Parti Bilecik 4. Olağan il kongresi gerçekleştirildi.
Kongrede konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın son dönemdeki politikalarını eleştirdi. Uysal,

“Türkiye’yi 12 yıldan bu yana yönetenlerin her ne kadar olumlu tablo varsa nimetlerin icebe atan külfetleri de başkalarının hanesine yazan bir şark kurnazlığı ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Bu büytük ülke iktidarın tercih ettiği politikalarla yapma düzeni diyebileceğimiz bir düzen kurdu. Hiç bir noktada hesap vermeyen, demokratik usüllerin küme düşme noktasına geldiği, hukukun askıya alındığı, temel hak ve hürriyetlerin yo kvarsayıldığı bir iklimde kendisine muhalefet eden her kişinin terörirs mesafesine getirilmek istendiğini görüyoruz.


Bu ülkede bugün terörist diye yaftaladıkalrınızla masalar kurup Oslo’da müzakereler yapmadınız mı? İmralı’da müzakere yapmadınız mı? Habur’da ayaklarına mahkemeler getirmediniz mi? Attığınız yanlış adımların bedelini, 7 Hazirandan bu yana Anadolunun her köşesinde şehitler vererek bu aziz millet ödemektedir. Bu işin siyasi sorumluluğunu ben taşıyorum diyenlerin ise geri durduğunu görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak bir siyaset yapamayacağınızu düşündüğünüz için PKK ve HDP ile bu tasavvurlarınızı icra etme yolunu tercih ettiniz. Ne zaman ki başkan yaptırtmayacağız, dediler onların terörist olduğunu hatırladınız.” dedi.


Demokrat Parti Bilecik İl Başkanı Sezai Balta, tek aday olarak girdiği 4. Olağan il kongresinde başkan seçildi. 
Editör: TE Bilişim