Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. 2017’de yaşanan elektrik fiyatlarındaki artışın yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı oluşan belirsizlikler yüzünden Bilecik’te sözleşmeli abone ve tüketicilerine yönelik olarak 2018 yılında da bu şekilde süreceğini belirtti.

Döviz Kuru Elektriği vurdu

Enerji piyasasındaki olumsuzlukların müşterilerine yansıtılmaması için her türlü özveride bulunduğunu belirten OEPSAŞ ülkemizde yaşanan doğalgaz arz-talep dengesinin sağlanmasında yaşanan güçlükler ve kesintiler, sert geçen kış koşulları, dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarının fiyatlarındaki artışlar nedeniyle enerji alım fiyatlarında aşırı artış ve dalgalanmalar yaşandığına dikkat çekti.

2018 yılında da elektrik zamlanacak

Döviz kurlarındaki yaşanan artışlar nedeniyle yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması maliyetlerinin 2017 yılı için öngörülenin çok üstünde çıktığına vurgu yapılırken, OEPSAŞ sözleşmeli müşterilerine enerji piyasasında yaşanan maliyetlerin geçici değil kalıcı olduğu ve 2018 yılında da bu şekilde devam edeceği bildirildi.

Mart 2018’e kadar süre verildi

OEPSAŞ konuya ilişkin müşterilerine yaptığı bilgilendirmede ayrıca Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmesi süresi içerisinde; piyasa koşulları maliyet unsurları ve enerji alım fiyatları göz önünde bulundurularak indirim oranı tedarikçi tarafından belirlenebileceğini bilgisini verirken, eğer bu yeni indirim oranını müşteri kabul etmezse 10 gün içinde şirket tarafından müşteriye tek taraflı fesih bildirimi yapılacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim